Kako se obraniti?

FOTO Već tri godine Siniši Bugarinu netko ‘postavlja mine’ u polja i uništava kombajne: To je poremećena osoba, premazana svim mastima

Kako bi pokušao riješiti problem, Bugarin je prije dvije godine obećao 50 tisuća kuna osobi koja mu pronađe počinitelja.

11:00h
0
Siliranje
Foto: Matija Gudlin

Dvije godine kasnije, ista priča. Siniša Bugarin 2017. godine progovorio je za ePodravinu o kontinuiranom uništavanju njegovih kombajna, na način da nepoznata osoba postavlja predmete koje stroj, potom, uvuče te dolazi do velikih oštećenja.

Kako se slučaj ponavlja i sada, 2019. godine, posumnjali smo objavljenom informacijom Policijske postaje koprivničko-križevačke. I, da, ispalo je kako smo bili u pravu. Ovaj put, Bugarin i njegovi strojevi nastradali su nedaleko mjesta Čabraji.

– A što se dogodilo? Kao i svaki put. Bolesnik, to normalan čovjek ne može napraviti. Umno poremećena osoba. Ima li nešto protiv mene, neka kaže – frustriran je Bugarin kojemu se ovo ponovilo već deseti put u tri godine.

Posebno uznemirujuće jest što je uvijek u velikoj opasnosti netko od njegovih 20-ak zaposlenih.

Siliranje
Foto: Matija Gudlin

– Sve je dobro dok se nekome nešto ne dogodi zbog lude, nepromišljene glave – zabrinuto kaže.

Kako bi pokušao riješiti problem, Bugarin je prije dvije godine obećao 50 tisuća kuna osobi koja mu pronađe počinitelja. No, nitko se nije javio.

– On to radi sam, premazan je svim mastima. Je budala, ali i pametan, zna što treba napraviti – govori Bugarin, aludirajući na podmetnute predmete od inoxa koje kombajn ne može prepoznati i izbjeći nesreću.

S obzirom na to da obrađuje poljoprivredne površine u krugu 20 kilometara, Bugarin kaže kako je nemoguće obraniti se. Morao bi, doslovno, unajmiti ljude koji bi čuvali njegove usjeve.

– Zna kamo se krećem, prati me. Svaki put me dočeka na drugom mjestu. Morao bih imati deset ljudi na svakom polju – beznadno zvuči Bugarin.

U konačnici, problem nije vezan samo uz uništeni stroj. Teško je, uopće, izračunati financijsku štetu nastalu čekanjem dok se isti ne popravi.

– Ne možeš napraviti drugima na vrijeme. Sve su to strašni gubitci – zaključuje.

Siliranje
Foto: Matija Gudlin
Siliranje
Foto: Matija Gudlin
Siliranje
Foto: Matija Gudlin
Siliranje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Siliranje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...