Posjet diplomata

FOTO Veleposlanik Kazahstana u Koprivnici traži prilike za gospodarsku suradnju: Podravkini proizvodi već su dugo kod nas, i moja mama ih koristi

Posebno nam je zanimljiva i gospodarska suradnja s obzirom na to da je gospodarstvo Kazahstana vrlo progresivno i ima relativno visoke stope rasta u odnosu na Hrvatsku, rekao je Jakšić.

16:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Veleposlanstva Republike Kazahstan u Hrvatskoj, Tolezhan Barlybayev, danas je posjetio Koprivnicu i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem na radnom sastanku razgovarao o mogućoj suradnji.

– Velika nam je čast što nas je posjetio, s veleposlanicima Kazahstana već imamo dugogodišnju suradnju. U razgovoru smo stavili naglasak na kulturnu i sportsku suradnju, sve ono što uzajamno možemo jedni drugima ponuditi. Posebno nam je zanimljiva i gospodarska suradnja s obzirom na to da je gospodarstvo Kazahstana vrlo progresivno i ima relativno visoke stope rasta u odnosu na Hrvatsku. Napravit ćemo skup koprivničkih tvrtki koje bi mogle svoju proizvodnju i vještine ponuditi Kazahstanu – najavio je Jakšić.

Ove se godine obilježava 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između dviju država, a danas više od 30 hrvatskih tvrtki posluje u Kazahstanu.

Foto: Matija Gudlin
Tolezhan Barlybayev // Foto: Matija Gudlin

– U Koprivnicu smo došli da pogledamo koje su mogućnosti. Primjerice, Podravka je već dugo aktivna u Kazahstanu i moja majka koristi njene proizvode. Želimo ovdje vidjeti što Koprivnica može ponuditi Kazahstanu, prikupljamo informacije jer Hrvatska još nema veleposlanstvo u Kazahstanu. Sada ću prošetati po Koprivnici, prvi puta sam ovdje, i dobit ću podatke od ureda koprivničkog gradonačelnika te nakon otvaranja veleposlanstva krenut ćemo u daljnje korake – rekao je veleposlanik.

čitam...