Znanje je moć 2

FOTO Velik broj građana odazvao se na edukaciju o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

09:25h
0
Podijeli objavu
Foto: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

Ovog ponedjeljka, 13. ožujka, u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina, u Đelekovcu, održana je edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.

Edukacija je održana u sklopu projekta Znanje je moć 2 kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović prisutne je upoznala s temeljnom razlikom između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, te o pravima i obvezama iz Zakona o socijalnoj skrbi.

Starije osobe su iskazale veliki interes i zanimanje za radionicu i navedenu temu. Po završetku predavanja uključili su se s pitanjima kako bi otklonili eventualne nejasnoće i spriječili greške prilikom sklapanja navedenih ugovora.

Ako imate bilo kakvih nejasnoća vezanih uz ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju iz Društva vas pozivaju da se slobodno javite na besplatno pravno savjetovanje.

U organizaciji radionice pomogla je i načelnica Općine Đelekovec, Štefica Sirutki.

Društvo ovim putem poziva svu zainteresiranu javnost da sudjeluju u nadolazećim pravnim edukacijama koje će se provoditi tijekom sljedećih mjeseci na području Koprivničko-križevačke županije, u Općini Hlebine 28. ožujka, te u Peterancu i u Gradu Koprivnici.

Podijeli objavu