bmw s1000 RR

FOTO Veliki povratak Letećeg vrageca, Vadla nakon godinu dana sjajan treći na Grobniku: Super mi je to za samopouzdanje

U cilj je stigao kao drugoplasirani sa samo 0,05 sekundi zaostatka za vodećim.

13:00h
0
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg

Proteklog vikenda, točnije u subotu, na poznatoj stazi Grobnik održale su se međunarodne moto utrke King of Grobnik koje organizira talijanski Bobo Racing.

U utrci Canevon Cup nastupilo je 36 vozača, a Boris Vadla iz Malog otoka na svom BMW S1000 RR završio je kao odličan treći. Ovo je Letećem vragecu, kako je Vadli nadimak, bila prva utrka nakon što je teško pao prošle godine u lipnju na utrci u Križevcima.

– Nakon loma ključne kosti nisam se vozio, oporavak je trajao neko vrijeme pa je došla i korona. Prije dva tjedna sam napravio nekoliko krugova na stazi na Novom Marofu i na Grobniku. Prijavio sam se na subotnju utrku, u kvalifikacijama sam bio peti, sjajno sam startao. Nakon pola kruga proklizao mi je zadnji kraj, skoro sam opet pao, tad me Talijan prestigao. Vodili smo borbu do zadnjeg kruga – priča nam Vadla.

U cilj je stigao kao drugoplasirani sa samo 0,05 sekundi zaostatka za vodećim, no zbog time penalty-a na kraju je završio kao trećeplasirani, a spomenuti Talijan bio je drugi na kraju. Onaj trećeplasirani na kraju je bio prvi.

– Sve u svemu bilo je super, nakon godinu dana vratit se odmah na postolje super je za samopouzdanje – govori nam Leteći vragec. Kako mu i sam nadimak govori, Vadla neće mirovati. Za dva tjedna je prva prvenstvena utrka Prvenstva Hrvatske koja se održava u Križevcima. Slijedi Grobnik, a onda je pauza do sedmog, osmog mjeseca.

Istoga dana vozila se utrka i Valeri Cupa gdje je nastupio i Boris Turković koji je na svojoj Yamahi R1 utrku završio na 20. mjestu.

Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg
Foto: Lana Herceg

čitam...