u organizaciji ak koprivnica

[FOTO] VELIKO SRCE KOPRIVNICE Preko 400 natjecatelja trčalo za Tanju Tisaj, mlade predvodio njen Jan osvojivši zlatnu medalju za mamu

Njen suprug Hrvoje Tisaj prošli je tjedan rekao kako je njegova supruga Tanja u vegetativnom stanju, u fazi rehabilitacije. Planiraju uskoro u Zagreb na operaciju u Dubravu gdje bi joj se ugradio čip u mozak.

13:31h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Atletski klub Koprivnica ovog je vikenda organizirao humanitarnu utrku za Tanju Tisaj, poznatu koprivničku sportašicu. Ova bivša reprezentativka u karateu i atletici, dio je koprivničke obitelji koja je poznata svim ljubiteljima sporta. Cijela njena obitelj nada se njenom oporavku, a od nesreće je prošla gotovo godina dana.

Prva utrka krenula je u 11 sati, a natjecala su se djeca 2005. godišta i mlađa. Trčali su jedan kilometar. U 11.15 krenuli su muški i ženski natjecatelji istrčati udaljenost od tri kilometra, dok je najduža utrka, ona od pet kilometara, kretala u 11.40 sati. Proglašenje pobjednika održalo se nešto više od pola sata iza podneva.

Njen suprug Hrvoje Tisaj prošli je tjedan rekao kako je njegova supruga Tanja u vegetativnom stanju, u fazi rehabilitacije. Planiraju uskoro u Zagreb na operaciju u Dubravu gdje bi joj se ugradio čip u mozak i to je jedina šansa da ju probude. Nada uvijek postoji, treba vjerovati, rekao je Hrvoje Tisaj.

Humanitarnoj utrci pristustvovalo je čak 400 natjecatelja koji su dali sve od sebe za Tanju Tisaj. Prikupljeni iznos bit će poznat uvečer kada se sve zbroji jer bilo je i uplata na žiro račun, rekli su iz AK Koprivnica.

U kategoriji djevojčica 2005. godište i mlađe ciljem je prva prošla Marija Gašparić, druga je bila Josipa Mikulec, a treća Lana Nogić. U istoj kategoriji dječaka Jan Tisaj osvojio je zlato za mamu, srebro je pripalo Leu Tilošancu, a bronca Josipu Benku.

U utrci muških na tri kilometra prvi je bio Tomislav Mihac Kovačić, drugi Denis Baronić, a treći Fran Kožarić. U istoj duljini staze kod žena prva je bila Zoa Sever, druga Patricija Jagostin, a treća Tea Šaško.

Što se tiče najveće udaljenosti, one od pet kilometara, prvi je ciljem prošao Oliver Orešić, drugi je bio Goran Gregurec, a treći Marko Jertec. Kod žena najbržana pet kilometara bila je Ivana Merc, druga je bila Mišela Kovač, a treća Dora Kovačić.