12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održava vitalnost

FOTO/VIDEO Baka Marija ne odustaje od graha: Bumo vidli kakvo bude ovo leto jer je bormeč vreme ludo, no nadam se da bu berba ipak dobra
F

Od malih nogu sem navčena delati na mekoti pa sve dok bum mogla bum delala. Nema mi druge, a tak mi i dani lepše prolaze, jer se osjećam još navek korisnom, kaže

Ne propustite

Marija Špoljarić i umirovljeničke dane provodi radno.

Trenutno je za nju aktualno okopavanje graha kojeg sadi na parceli uz kuću, a neizostavna je briga i o vrtu u kojem sadi razno povrće.

Svakodnevica bez rada na „mekoti“, ističe Marija, za nju je nezamisliva, a na taj način, dodaje ona, održava i vitalnost.

– Od malih nogu sem navčena delati na mekoti pa sve dok bum mogla bum delala. Nema mi druge, a tak mi i dani lepše prolaze, jer se osjećam još navek korisnom – priča nam Marija Špoljarić.

Marija Špoljarić
Foto: Dinko Borozan

Iako kvaliteta zemlje uz njen vrt nije baš idealna za grah, uz brigu koju ulaže Marija berbe, ipak, dobro prolaze pa se ponešto uroda nađe i za prodaju.

Na taj način se, kaže ona, popunjava kućni proračun, jer su mirovine male pa umirovljenicima, naglašava Marija, svaka kuna, odnosno po novom, svaki euro dobro dođe.

– A kaj da vam velim. Ovo tu je sami pesek, ali mi se sveje’no najbolje splati tu graha imeti. Bumo vidli kakvo bude ovo leto jer je bormeč vreme ludo i stalno se menja, no nadam se da bu berba ipak dobra i da bu nekaj graha i za tržiti – zaključila je Marija Špoljarić.

Marija Špoljarić
Foto: Dinko Borozan
Marija Špoljarić
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti