svečana dodjela

FOTO/VIDEO Barbara Fuček-Leško dobitnica županijske nagrade za životno djelo, Sanji Rođak-Karšić nagrada za iznimno postignuće

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljena je Sanji Rođak Karšič iz Podravskih Sesveta. Ona je poznata nogometna sutkinja koja je sudila u osmini finala Svjetskog prvenstva u nogometu za žene u Francuskoj i pri čemu je uvrštena među 40 najboljih nogometnih sutkinja svijeta.

14:40h
0
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

U Hotelu Podravina danas je održana svečana dodjela javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Dan županije izvorno je bio ranije (13. travnja), no tradicionalna dodjela nije se održala zbog koronavirusa. Danas, kad je korona popustila i kad su mjere popustile, Županija je odlučila svečano podijeliti nagrade.

Dobitnici su poznati od ranije, a ona najcjenjenija nagrada, nagrada za životno djelo dodijeljena je Barbari Fuček-Leško iz Đurđevca. Nagradu je dobila za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom, kao i u dugogodišnjem radu na promociji vrijednosti osoba s invaliditetom, izjednačavanju njihovih mogućnosti i prevladavanju različitosti te za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom u županiji, državi i svijetu.

– Hvala Bogu živa sam i zdrava, zaslužila sam ovo što sam dobila. Svima vama želim zdravlje, dobar posao i da imate što ostaviti iza sebe, da čuvate obitelji. Jako sam uzbuđena, inače volim jako puno pričati, no sad mi je došlo teško. Uvijek sam željela biti maksimalno korektna, svaka osoba je osoba za sebe i jako je vrijedna. Hvala vam svima – rekla je Fuček-Leško kod dodjele.

Nagradu Koprivničko-križevačke županije za promicanje ljudskih prava Mara Matočec, dodjeljuje se Kristinki Štefan iz Virja.

Za najviše zasluge u promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda na području Koprivničko-križevačke županije, zbog predanog volonterskog rada na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a posebno kroz rad Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ u Đurđevcu.

Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobila je Udruga Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke, kao i Turistička zajednica grada Koprivnice. Kod TZ grada Koprivnice pod poseban doprinos ubraja se Renesansni festival u Koprivnici koji je više puta proglašen TOP događajem u zemlji, a prošle godine dobio je nagradu za Turistički događaj godine.

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljena je Sanji Rođak Karšič iz Podravskih Sesveta. Ona je poznata nogometna sutkinja koja je sudila u osmini finala Svjetskog prvenstva u nogometu za žene u Francuskoj i pri čemu je uvrštena među 40 najboljih nogometnih sutkinja svijeta.

No, ista nagrada otišla je i u ruke trgovačkom društvu Robin iz Križevaca. Oni su unaprijedili gospodarstvo, srednje i malo poduzetništvo i stvorili nova radna mjesta.

Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije dobili su učenici OŠ Koprivnički Ivanec Edi Čižmak, Jana Salajec, Iva Šijak, Ivona Vranešević, Izidor Čoklica, Katarina Poldrugač, Laura Mesar, Leon Seliščak, Magdalena Vrabelj, Milka Grubešić, Nika Galinec, Paula Švegović, Rea Damjanović, Tea Salajec i Tomislav Čevis.

Foto: Ivan Brkić
Barbara Fuček-Leško // Foto: Ivan Brkić

Isto tako, zahvalnicu je dobila Udruga Šinterice dobra srca, Milan Čapalija iz Križevaca, KUD Zrin iz Legrada i DVD Glogovnica.

Plakete župana Koprivničko-križevačke županije dodijeljene su Stanislavu Lovkoviću iz Koprivnice, Marijanu Matočecu iz Đurđevca i Ivanu Matosoviću iz Križevaca.

Nagrade su svečano uručili župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, dok su nazočni bili si dožupan Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda službe župana Melita Ivančić, kao i nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/691901661370535/

čitam...