nesvakidašnje stanje

FOTO/VIDEO Branko Zlatar, roditelj jednog od učenika OŠ Gola: Djeca se boje ići u školu jer je nasilni učenik prijetio nožem

Kako doznajemo, učiteljsko je vijeće nasilnog učenika htjelo premjestiti u drugu školu, no bez uspjeha. Više ćemo znati tijekom dana.

15:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Redovna nastava danas se održava u svim škola u diljem Hrvatske. No, izuzetak je Osnovna škola Gola gdje školsko zvono nije zazvonilo.


Prazne učionice, hodnici i školsko dvorište ukazuju na nesvakidašnje stanje. Naime, 15-godišnji učenik iz Ždale koji je suspendiran zbog nasilničkog ponašanja prema drugim učenicima danas se trebao vratiti u školu, ali roditelji smatraju da njihova djeca nisu sigurna u njegovoj blizini. Stoga danas ni jedno dijete nije u školi. Za vrijeme suspenzije je galamio, vikao i vrijeđao 39-godišnju ženu na ulicama Gotalova.

Kako doznajemo, učiteljsko je vijeće nasilnog učenika htjelo premjestiti u drugu školu, no bez uspjeha. Slučaj je prokomentirao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Školu pohađa jedan učenik koji je dobio odgojnu mjeru preseljenja u drugu osnovnu školu i njegovi roditelji su se žalili na tu odluku. Ostali roditelji se ne slažu da ostane ovdje. Taj učenik je već bio prije smješten u ustanovu u Ivancu (Odgojni dom Ivanec) pa je vraćen u školu. On zbog nekih poteškoća ne može pratiti nastavu kako treba i ometa ostalu djecu – rekao nam je dožupan Ratimir Ljubić koji i sam ima iskustva kao ravnatelj škole.

Ravnatelj OŠ Gola Hrvoje Matić nije htio puno govoriti.

– Nastavnici jesu tu, ali dio djece nije došao na nastavu, a dio djece koji je došao – njih su roditelji odveli doma nakon nekoliko sati. Učiteljsko vijeće OŠ Gola u skladu s pravilnikom za izricanje pedagoških mjera donijelo je odluku koja u onom trenutku bila najbolja za učenike i djelatnike naše škole – rekao je Matić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Branko Zlatar, otac djeteta koje ide u peti razred u Osnovnu školu u Goli rekao je da je čuo puno glasina.

– Navodno je nasilni učenik prijetio da će nožem doći u školu. A čuli smo i da je došao do kolege iz razreda u Gotalovo u njegovu kuću i posvađao se s majkom kolege. Zatim je otišao do spomenika ispred crkve i ciglom razbio prozor na crkvi. Ne znam što bih rekao. Nadam se da će se situacija riješiti – rekao je Zlatar.

Podsjećamo, 2017. godine isti je dječak pao s krova škole, a danas smo neslužbeno doznali da se bacio jer nije želio ići u popravni dom, a o čemu smo pisali. 

U Osnovnoj školi Gola danas nema ni jednog djeteta, a sve zbog nasilnog učenika.

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 1. März 2019

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...