Rezultati utrke XCM Koprivnica

FOTO-VIDEO Brojni natjecatelji odvozili jednu od najzahtjevnijih staza u Hrvatskoj

14:13h
0
Brdsko biciklistička utrka
foto // Ivan Brkić

Prezadovoljni smo cjelokupnom organizacijom te što su se biciklisti odazvali u zaista velikom broju. Posebno nas veseli što je sve prošlo bez ikakvih problema i ozljeda – rekao nam je Siniša Herman, predsjednik BK Rotor, organizatora utrke XCM Koprivnica

Nakon što je u Koprivnici završio dvodnevni biciklistički maraton u kojem su uživali brojni profesionalci i rekreativci, ogranizatori iz BK-a Rotor, i više su nego zadovoljni ovim značajnim sportskim događajem.

– Prezadovoljni smo cjelokupnom organizacijom te što su se biciklisti odazvali u zaista velikom broju. Posebno nas veseli što je sve prošlo bez ikakvih problema i ozljeda – rekao nam je Siniša Herman, predsjednik BK Rotor, organizatora utrke XCM Koprivnica.

Zanimljivost ovog brdsko-biciklističkog maratona je da su na njemu mogli sudjelovati i rekreativci, kojih je bilo čak 108.

Preko dvjesto prijavljenih moglo je birati između utrke na XCM stazi na kojoj se vozilo 75 kilometara, a koja se prvi puta boduje za XCM Kup Hrvatske, i one kraće od 55 kilometara u kategoriji XCP.

Prema riječima Hermana, kraću su stazu odvozila 144 natjecatelja, a dulju njih 80 te su na cilj stigla 224 natjecatelja. Zapaženi rezultat ostvario je Rotorovac Ozren Komlenac.

– Drago nam je što nam se na utrci pridružio velik broj rekreativaca, što nam govori da treba poraditi na promociji  biciklizma, ne samo sportskog, nego i rekreativnog. Obzirom da se ove godine utrka prvi puta boduje za Kup Hrvatske, te je riječ o brdskom biciklizmu, staza je bila dosta teža i zahtjevnija nego što su možda neki očekivali – rekao je Herman.

XCM Koprivnica 2016 brdsko biciklistički maraton // foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Istaknuo je da su nakon dvije godine amaterizma napravili veliki iskorak u organizaciji ove profesionalne utrke.

– Dobili smo samo pohvale, a druge godine ćemo vidjeti hoće li biti još novosti – zaključio je Herman.

Ovo dvodnevno biciklističko druženje, osim sportskog nadmetanja, za cilj je imalo i promociju turističke manifestacije Jagnjedovečka legenda.

Rezultate utrke na XCM stazi možete pogledati ovdje, a rezultate na XCP stazi provjerite ovdje.

čitam...