BRIGA O DJECI

FOTO/VIDEO Centar Svitanje predivnim programom proslavio rođendan, Fajdetić: Svaki dan djeci pokušavamo izmamiti osmijeh

Poseban trenutak upriličili su mališani, izgovorivši prava koja imaju, a što možete poslušati u nastavku.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje današnjim je predivnim programom u svojim prostorijama obilježio petu godišnjicu postojanja. Podsjetimo, tim smo povodom prije dva dana objavili priču o mališanima koji ondje teške sudbine pretvaraju u sretne živote.

Prije nego što je ravnatelj Centra Mladen Fajdetić uzeo riječ, okupljene su pozdravile mlade, vrhunske voditeljice koje su svojim nastupom osvojile prostor.

– Briga o djeci, koja iz različitih razloga nemaju adekvatne životne uvjete, naša je osnovna zadaća. Uz doprinos i trud, pomoć lokalne zajednice, Županije i Grada, korisnici se bez poteškoća prilagođavaju na novu životnu sredinu. Ponosan sam što pomažemo mladim ljudima u oblikovanju budućnosti, s voljom i ljubavlju sudjelujemo u njihovu odgoju i razvoju. Osiguravamo stručnjake, ugodno ozračje, odgojni program i uzorno, odgojno iskustvo – kazao je Fajdetić u iscrpnom, emotivnom govoru, dodavši kako su u njihov Centar nedavno sletjela četiri računala i pametna ploča, a mališani se još prisjećaju ljetovanja u Baškoj na Krku.

U listopadu su, nastavio je, prijavili projekt Europskom fondu za regionalni razvoj, dok su u drugom partneri Centru za socijalnu skrb Đurđevac. Cilj im je, tvrde, uslugu poludnevnog boravka, koja je dostupna u Koprivnici i Ludbregu, omogućiti u Križevcima i Đurđevcu.

Foto: Ivan Balija
Mladen Fajdetić // Foto: Ivan Balija

– Svjestan sam da ne možemo popraviti svijet, ali ćemo svakoga dana pokušati pronaći način da djeci u Centru izmamimo osmijeh na lice – izgovorio je Fajdetić.

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić nahvalili su rad Centra, zahvalili svim uključenima, bivšem ravnatelju Milivoju Androliću te, među ostalim, istaknuli važnost Centra koje pomaže onima koji u životnim počecima nisu imali jednake šanse. Uzevši u obzir da se ovih dana obilježava godišnjica Konvencije o pravima djeteta, kratkom prezentacijom izrečeno je što je ona donijela društvu, odnosno njegovim najmanjim članovima, a jednako tako mnoštvom fotografija predstavljene su aktivnosti u kojima članovi Centra sudjeluju.

Poseban trenutak upriličili su mališani, izgovorivši prava koja imaju oni, ali i svako dijete ovoga svijeta. Poslušajte ih.

Centar Svitanje slavi peti rodendan

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 3. Dezember 2019

čitam...