život je jedan

FOTO/VIDEO Cure iz CEntra izdale prvijenac povodom desete godišnjice, Ana Mađer: Godine našega rada stavile smo na album, a pjesmu Jesenje godine pjevaju i Hrvati u Americi

Objava njihovog autorskog prvijenca najljepša je potvrda njihovog truda i rada kojeg je prepoznala jedna od najvećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj Croatia Records.

10:00h
0
Foto: Cure iz CEntra
Foto: Cure iz CEntra

Cure Iz CEntra izdale su svoj prvi album Život je jedan izdavačke kuće Croatia Records povodom obilježavanja 10 godina postojanja.

Na ovom albumu nalazi se ukupno petnaest pjesama koje su C.I.C.E. uglavnom predstavile na festivalima koji njeguju tamburašku glazbu u Pitomači, Županji, Požegi. Među njima je i pjesma Jesenje godine, autora Mirka Šenkovskog Geronima i Ivice Plivelića s kojom su nastupile na ovogodišnjem festivalu Šokačke pisme u Županji.

Simpatične članice ovog sastava mogu se pohvaliti velikim brojem nastupa svirajući ne samo svoje autorske pjesme već i one tradicionalne. Upravo ljubav prema tradiciji i glazbi njihova kraja spojila ih je u sastav zanimljivog imena, a ideja za osnivanjem sastava nastala je još 2008. godine dok su plesale folklor i to prilikom turneje Kulturno-umjetničkog društva Koprivnica u Sarajevu. Zanimljivo je da članice ovog sastava nisu pohađale glazbenu školu, već su samostalno naučile svirati instrumente.

Iako se njihov sastav u ovih deset godina mijenjao, danas sastav C.I.C.E. čine Ana Mađer na basu, Marina Novogradec na kontri, dok su se Monika Ritoša na bisernici, Ema Trninić i Ana Trninić na bračevima priključile sastavu u protekle četiri godine.

Basistica Ana Mađer kaže kako su kroz šest godina radile su na svojim autorskim pjesmama te su napokon odlučile staviti ih na album.

Foto: Cure iz CEntra
Foto: Cure iz CEntra

– Bilo bi šteta da pjesme nismo stavile na album, a izvodile smo ih po festivalima – rekla je ona.

Ana se prisjetila i jedne gaže gdje su svirale Hrvatima iz Amerike koji ne pričaju hrvatski.

– Oni su svi do jednoga u glas pjevali našu pjesmu Jesenje godine, to nas je dirnulo do suza – ispričala nam je Ana.

Osim Mirka Šenkovskog i Ivice Plivelića za C.I.C.E. pišu još i Jurica Hrenić, Tomislav Tišljar, Danijel Krmić, Marko Tomasović i Ivica Pepelko s kojim su otpjevale vrlo uspješan duet Procvjetali ljiljani.

Ana Špičko // Foto: Matija Gudlin

U deset godina postojanja Cure Iz CEntra mogu se pohvaliti i brojnim nastupima diljem Hrvatske, festivalima i nagradama, a posebno su ponosne na čak četiri nastupa u KD Vatroslav Lisinski ove godine i to na rasprodanim koncertima. Kajkavci u Lisinskom, Rođendan Radija Kaj gdje su uz Kvartet Gubec i Kavalire pripremile cjelovečernji koncert za prepunu dvoranu. Zatim obljetnički koncert Ivice Pepelka Nek se slavi 50-a te slavljenički koncert povodom 90. rođendana i 75 godina glazbene karijere violinista Hrašćanskih čestitara Andrije Fiolića.

Objava njihovog autorskog prvijenca najljepša je potvrda njihovog truda i rada kojeg je prepoznala jedna od najvećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj Croatia Records.

Album Život je jedan potražite u Šarenom dućanu u Koprivnici te svim Croatia Records trgovinama.

Foto: Cure iz CEntra
Foto: Cure iz CEntra
Foto: Cure iz CEntra
Foto: Cure iz CEntra
čitam...
Loading...