PRIČA O IVANI BRLIĆ MAŽURANIĆ

FOTO/VIDEO Da lektira može uvijek biti zanimljiva pokazali su izložbom polaznici Male koprivničke keramičke škole

- Htjeli smo da djeca na svoj jedinstven način prikažu kako su doživjeli baku, Regoča, Kosjenku... - pobrojila je učiteljica Đurđica Pošta.

13:59h
0

Povodom 145. godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić danas je u izlozima Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica otvorena izložba pod nazivom Priča o Ivani. Autori ove izložbe su učenici 4.c razreda koji su ujedno i polaznici Male koprivničke škole keramike iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

– Danas predstavljamo figure keramike i crteže dviju bajki, Šuma Striborova i Regoč, književnice Ivane Brlić Mažuranić. Ovim projektom smo pokazali da se lektira može proživjeti i prikazati na jedan sasvim drugačiji način – rekla je učiteljica i mentorica Đurđica Pošta.

Izložba je, kako kaže Pošta, nastala tako da su djeca prvo pročitala ove dvije bajke, odnosno lektire, a onda su kroz svoju maštu izradila kroz crteže i raznorazne figure od keramike.

Foto: Ivan Balija
Đurđica Pošta // Foto: Ivan Balija

– Htjeli smo da djeca na svoj jedinstven način prikažu kako su doživjeli baku, Regoča, Kosjenku… – pobrojila je učiteljica Đurđica Pošta.

Želja učiteljice Đurđice Pošte, naravno i ravnateljice škole Gordane Gazdić Buhanec jest da čitanje lektire uvijek rade na drugačiji način, tako su zajedno odradili i školski sat u osnovnoškolskoj knjižnici uz knjižničarku Lucu Matić koja ih je uputila u brojne informacije o književnici Brlić Mažuranić, a nakon, kako Pošta naglašava, dugo vremena rada na izložbi, danas je kroz ovu izložbu prikazan vrhunac njihova rada. Menotrica izložbe uz navedene, Poštu, Gazdić Buhanec i Matić, bila je i Danijela Petrić, knjižničarka u koprivničkoj knjižnici.

Na otvorenju izložbe, prije nego što su mališani sveprisutne uputili u osnovne informacije o Ivani Brlić Mažuranić, svim zainteresiranima su se obratili ravnateljica Antun Nemčić Gostovinski škole, Gordana Gazdić Buhanec, dožupan Ratimir Ljubić te Danijela Petrić.

Izložbu, koja je smještena u izlozima Knjižnice i čitaonice Fran Galović, možete razgledati do 16. prosinca.

Otvorenje izložbe 4.C razreda ANG škole u koprivničkoj knjižnici

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 9. Dezember 2019

čitam...