Podignuta optužnica

FOTO/VIDEO Dragan Dolenec je slobodan: Osjećam se mirnije, a prvo idem kod Vanese u Zagreb. Jedino sam na taj način uspio ubrzati liječenje

11:24h
0
Dragan Dolenec
Dragan Dolenec s odvjetnikom Krunoslavom Vuljakom pred korivničkim sudom // Foto: Ivan Brkić

Dragan Dolenec upravo je pušten na slobodu, odnosno branit će se slobode nakon podignute optužnice Općinskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, Dragan je nazvao ured predsjednice te prijetio da će baciti bombu na KBC Rebro i zaklati liječnika ako se njegova bolesna kći Vanesa ne počne liječiti.

Sa Općinskog suda u Koprivnici izašao je kao slobodan čovjek bez lisica, a tako je odlučila sutkinja Vesna Piškorec.

– Osjećam se puno mirnije. Prvo idem kod Vanese u Zagreb. Imamo planove oko liječenja, i puno posla. Nazvao sam ured predsjednice, više nisam vidio drugi izlaz, jedino sam na taj način mogao ubrzati stvari – rekao nam je Dragan.

– Zadovoljan sam odlukom suda, on se od ovog trenutka brani sa slobode. Sad krećemo u borbu da dobijemo oslobađajuću presudu, a Dragan će biti kod kuće jer nije opasan za okolinu – kaže Krunoslav Vuljak, Draganov odvjetnik.

Dragan Dolenec
Dolenec je na sud došao lisicama // Foto: Ivan Brkić

Dodao je da je sudski psihijatrijski vještak iz Varaždina Nenad Horvat obrazložio kakvo je njegovo stanje te naveo da on nije opasan za okolinu i da je to učinio iz očaja i nemoći te da je u depresiji, što je sasvim razumljivo obzirom na situaciju.

Negova supruga Kruna kaže da će od sada sve biti lakše i da idu u borbu za Vanesino zdravlje.

Dragana je pred sudom čekao i njegov otac Vlado koji nam je također rekao da Dragan nikada ne bi tako nešto učinio te da nije ni čudo da je ‘pukao’ obzirom na cijelu situaciju i što je tolike godine muke ostao smiren.

O Vanesi Dolenec portal ePodravina prvi je pisao, i nakon toga su se pokrenule stvari oko njena liječenja. Ona se prije 14 godina rodila s rijetkom anomalijom kloakom, rodila se bez debelog crijeva, s jednim bubregom, bez mjehura i s dvije maternice i rodnice te je cijeli život u borbi s bolešću.

 

Vanesin otac Dragan Dolenec izlazi sa suda

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 28. Februar 2018

Dragan Dolenec
Foto: Ivan Brkić
Dragan Dolenec // Foto: Kristina Kos
Dragan Dolenec na sud je došao u lisicama // Foto: Kristina Kos
Dragan Dolenec // Foto: Ivan Brkić
Dragan Dolenec pred sudom s odvjetnikom // Foto: Ivan Brkić
Dragan Dolenec // Foto: Ivan Brkić
Dragan Dolenec // Foto: Kristina Kos
Dragan Dolenec // Foto: Kristina Kos
Dragan Dolenec // Foto: Kristina Kos