centar prepun ljudi

FOTO/VIDEO Đurđevac je danas najslađe mjesto na svijetu, obilježavaju se Medveni dani, Ecija Rumek najpčelica

Brojni posjetitelji mogli su uživati u bogatom programu i bogatoj ponudi. Na štandovima su mogli razgledati, kušati i kupiti pčelinje proizvode. Preslatki mališani nastupili su na pozornici u centru grada,

14:30h
0
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina

U današnjim prijepodnevnim satima centar Đurđevca bio je najslađe mjesto na svijetu, što zbog obilježavanja Medvenog dana, što zbog malog mora dječice obučene u pčelice i cvjetove. Sve je krenulo još jučer kad su učenici Osnovnoj školi Đurđevac pod velikim odmorom dobili Medni doručak, a došao ih je pozdraviti i gradonačelnik. Danas pak, od 10 sati, na trgu je bila velika gužva. Nešto malo iza 10 sati gradonačelnik Hrvoje Janči svečano je otvorio 16. Medvene dane.

– Mislim da ćemo svi uživati u proizvodima koji se ovdje prezentiraju, želim se zahvaliti i čestitati svima koji su sudjelovali u organizaciji. Stvarno je bitno promovirati domaće proizvode i domaću proizvodnju. Sve više i više ima uvoznih stvari koje ne odgovaraju kvalitetom i svim drugim – izjavio je gradonačelnik Janči i proglasio Medvene dane otvorenima.

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bilo je izlaganje inozemnih gostiju iz Slovenije i Mađarske te gastro kutak –  medeni doručak. Sve njih pozdravio je i zamjenik župana Darko Sobota.

– Čestitam svim izlagačima i Gradu na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Nakon Dana voća, evo nas opet na Trgu sv. Jurja, prekrasan je dan, imamo to veselje i priliku kušati proizvode s prostora cijele županije, a imamo iz goste iz Međimurske i Varaždinske županije, ali i Slovenije i Mađarske. To je ono što veseli, Županija rado sufinancira ovakve manifestacije, ova je ušla u savez Alpe Adria, u proračun. Iskrene čestitke svima koji su se probrinuli da ovaj projekat uđe u savez Alpe Adria. Proizvodimo 680 tona meda što je značajno za ovaj dio države. Nek nam bude medno – rekao je dožupan Sobota i zahvalio se svima.

Foto: Jurica Karan
Tatjana Hapavel prima priznanje za šampionski med od kestena // Foto: Jurica Karan

Brojni posjetitelji mogli su uživati u bogatom programu i bogatoj ponudi. Na štandovima su mogli razgledati, kušati i kupiti pčelinje proizvode. Preslatki mališani nastupili su na pozornici u centru grada, a predstavili su se Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Dječji vrtić Košutica Ferdinandovac, Dječji vrtić Zrno Virje, Dječji vrtić Bubamara Kalinovac, Dječji vrtić Fijolica Novigrad Podravski, Dječji vrtić Bregunica Novo Virje i Osnovna škola Đurđevac.

Nakon prigodnih programa održan je izbor za Naj pčelicu. Priznanje za namedeniju pčelicu dobila je Ena Filipović, za onu najslađu dobila je Tena Kovač, a titula Naj pčelice otišla je u ruke Ecije Rumek.

Što se tiče priznanja pčelarima, titulu šampiona odnijela je Tatjana Hapavel iz Virja sa svojim medom od kestena.

Ostala priznanja:

 1. Bernarda Marić, cvjetni bronca
  2. OPG Josip Pintar, bagrem, bronca
  3. Nikola Banek, bagrem, bronca
  4. Bernarda Marić, cvjetni, bronca
  5. Danijela Derežić, bagrem, bronca
  6. Ivančica Prilika, cvjetni, bronca
  7. OPG Boro Oreški, cvjetni, bronca
  8. Igor Gorički, lipa, bronca
  9. Marijan Panić, lipa, bronca
 2. Pero Krešić, lipa, srebro
  11. OPG Boro Oreški, med od bundeve, srebro
  12. Drago Prelec, bagrem, srebro
  13. Saša Cimerman, cvjetni, srebro
  14. Branko Aurer, lipa, srebro
  15. Franjo Dokuš, cvjetni, srebro
  16. Martin Robotić, bagrem, zlato
  17. Slavko Sedmak, kesten, zlato
  18. Željko Manolić, lipa, zlato
  19. Franjo Dokuš, lipa, zlato
  20. OPG Josip Pintar, cvjetni, zlato
  21. Zoran Ježić, kesten, zlato

 

Medveni den u Đurđevcu

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 19. Oktober 2019