#EUROSCOLA-#ZAJADNOZAEU

FOTO/VIDEO Đurđevački gimnazijalci pobjednici su natječaja Europskog parlamenta, za nagradu putuju u Strasbourg

Nakon posjeta Gradskoj upravi učenici su se sa svojim mentorima i gradonačelnikom uputili u utvrdu Stari grad Đurđevac gdje ih je gradonačelnik počastio osvježenjem.

14:12h
0
Foto: djurdevac.hr

Gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči, prekjučer je ugostio gimnazijalce, pobjednike natječaja #EUROSCOLA-#ZAJADNOZAEU.

Na poziv gradonačelnika učenici 3.b razreda zajedno sa svojim mentorima posjetili su njegov ured, a povod susreta je to što je Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac proglašena pobjedničkom školom spomenutog natječaja kojeg je objavio Europski parlament, Ured u Republici Hrvatskoj. Mentori učenika 3.b razreda su njihov razrednik Zdravko Lešćan i nastavnica geografije Mihaela Lončar.

Zadatak projekta je bio u 60 sekundi video uratka opisati kako EU doprinosi školi i škola EU. Učenici su dio video uratka snimili i u utvrdi Stari grad te u Muzeju Grada Đurđevca. Učenici 3.b razreda bili su najkreativniji i najuspješniji na ovom natječaju, a za nagradu su osvojili putovanje u Strasbourg u Europski parlament za 24 učenika i dva mentora.

Učenici su kratko porazgovarali s gradonačelnikom o svom putu u Strasbourg i o tome što ih tamo čeka. Opisali su kako će tamo sudjelovati na simulaciji rada Europskog parlamenta i na taj način promovirati svoju školu i svoj grad.

– Čestitam vam na uloženom trudi i radu, a ponajviše na ostvarenom rezultatu na ovom hvalevrijednom projektu koji govori mnogo o vašoj kreativnosti i znanju, ali i o vašim mentorima koji puno vremena ulažu u vas i vaše napredovanje. Grad Đurđevac podupire ovakve inicijative koje doprinose poboljšanju vještina i znanja kod učenika. Želim vam da se dobro provedete u Strasbourgu, nešto novo naučite i vratite se doma puni lijepih dojmova – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon posjeta Gradskoj upravi učenici su se sa svojim mentorima i gradonačelnikom uputili u utvrdu Stari grad Đurđevac gdje ih je gradonačelnik počastio osvježenjem.

Nagrađeni video uradak možete pogledati u videu.

čitam...
Loading...