picoki za sport

FOTO/VIDEO Đurđevčani veselim igrama mališana na ŠRC-u obilježili Međunarodni dan sporta

Velik broj mališana našao se danas na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe gdje su igrali razne igre: nabacivanje kolutova, potezanje užeta, savladavanje poligona palicom za hokej dok se vodi loptica i nošenje loptice u žlici preko prepreka.

15:25h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca već je daleko u provedbi projekta Picoki za sport. Projekt je započeo još u prosincu 2018. godne kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. U sklopu projekta Picoki za sport provedene su brojne aktivnosti.

Kao jedan od važnih elemenata projekta Picoki za sport je i promidžba sporta i zdravog načina življenja, tako je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca započela s promotivnom i medijskom kampanjom putem svoje web stranice, te putem društvenih mreža na način da su kreirani Instagram i Facebook profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta. Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od najpoznatijeg simbola grada – Picoka ili pijetla.

Također je prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Lešćan Duspe djeci i mladima s područja grada Đurđevca podijeljeno 450 kompleta, promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu.

Velik broj mališana našao se danas na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe gdje su igrali razne igre: nabacivanje kolutova, potezanje užeta, savladavanje poligona palicom za hokej dok se vodi loptica i nošenje loptice u žlici preko prepreka.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na samom početku okupljene je pozdravio ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović koji je sve pozdravio i rekao kako je puno sredstava uloženo, puno stvari dobiveno i kako je siguran da djeca iskorištavaju mogućnosti koje im se pružaju. Naglasio je kako je sve više mladih i kako misli da su na dobrom putu da sport iskoriste za bolje zdravlje i kvalitetniji život.

Prisutan je bio i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković.

– Zajedno ćemo se zabavljati, igrati i uživati u sportu. Hvala svim ljudima koji su radili na projektu i osigurali milijun kuna. Traje do kraja godine i radi se na tome da se osigura sufinanciranje za još dodatne dvije godine – rekao je Lacković.

Nakon odigranih igara, najbolji pojedinci dobili su medalje, dok su svi dobili plakete priznanja i zahvale za sudjelovanje. Djecu su čekali i sendviči te jabuka, kao i boca vode.

Partneri Zajednici u ovom projektu su Grad Đurđevac, Nogometni klub Graničar Đurđevac, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ovaj događaj je jedna od aktivnosti Projekta UP.02.1.1.08.0039 Picoki za sport koji je ugovoren unutar natječaja „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ Europski socijalni fond, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., a provodi ga Zajednica sportskih udruga grada Đurđevac u suradnji s partnerima Gradom Đurđevcom, Nogometnim klubom Graničar, Rukometnim klubom Đurđevac, Košarkaškim klubom Mladost i Karate klubom Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 997.352,29 kuna. Iznos potpore Europske Unije je 847.749,45 kuna odnosno 85% ukupnih prihvatljivih troškova, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Međunarodni dan sporta u Đurđevcu!

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 20. Oktober 2020

čitam...