RAFTING DRAVOM

[FOTO/VIDEO/eTV] Spustili smo se hrvatskom Amazonom, upoznali Dravazonke i nauživali prirodnih ljepota Podravine

Putem se stajala po dravskim sprudovima, hladilo u rijeci, uživalo u pogledu na krajolik, utrkivalo s ostalim ekipama, pjevalo i dobro nasmijalo.

11:01h
0

Stotinjak znatiželjnika željnih avanture i dobrog vikend provoda okupilo se jučer ujutro kod Halasz Csarde u Legradu odakle su se otisnuli na 19 kilometara dug spust Dravom do Ješkova.

Događanje kodnog naziva Rafting hrvatskom Amazonom – Drava 2022. treću je godinu zaredom organizirano u suradnji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke i Rafting kluba Koprivnica, koji su se potrudili da ovaj spust prođe nezaboravno za sve sudionike i da im baš ništa ne usfali.

Kao što je i red, okupljanje je počelo bogatim podravskim doručkom, a na švedskom su se stolu našle delicije poput sira i vrhnja, jegera, prezvušta, kobasica, salate od ječmene kaše i brojne druge delicije…nakon kave, uslijedilo je raspoređivanje ekipa po čamcima, preuzimanje sigurnosnih prsluka, a onda i kratko obraćanje organizatora.

Avanturiste su pozdravili Kristina Sočev ispred TZ Koprivničko-križevačke županije, Zlatko Kadić predsjednik Rafting kluba Koprivnica i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Nakon što su svi usvojili pravila ponašanja na hrvatskoj Amazoni, čamci su se otisnuli na spust u trajanju od šest sati.

Putem se stajala po dravskim sprudovima, hladilo u rijeci, uživalo u pogledu na krajolik, utrkivalo s ostalim ekipama, pjevalo i dobro nasmijalo. Na jednom od sprudova prozvanim Dravazona, imali smo i bliski susret s dravskim divljakušama Dravazonkama, čijim smo se napadima jedva othrvali.

Putem smo uhvatili priliku i porazgovarali sa Zlatkom Kadićem, glavnim i odgovornim za ovaj jedinstven događaj. Kako do rezervacije svog termina doznajte iz video priloga koji donosi i niz drugih detalja vezanih na rafting hrvatskom Amazonom.

Oko 16 sati stiglo se na odredište, na imanje Dragutina Ciglara na Ješkovu, gdje je za sudionike pripremljen grah, nakon čega su raftingaši autobusom vraćeni na početnu točku, kod legradske Halasz Csarde do svojih vozila.

Valja napomenuti da je ekipu od deset čamaca duž cijelog spusta pratila neumorna ekipa HGSS-a koja srećom nije imala potrebe za intervencijama.

Foto i video: Sonja Badalić