U CENTRU GRADA

FOTO/VIDEO Gosti iz Austrije, Slovenije i Karlovca plesom na trgu dočarali dio bogate kulturne baštine

Svoju su kulturnu tradiciju prezentirali u sklopu Dana kulturne baštine i 13. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje.

15:00h
0
Foto: Marko Dedić

Nakon što su se jučer u centru Koprivnice predstavili talijanski i češki folkloraši, danas su na red došli Austrijanci, odnosno austrijski ansambl Jugendvolkstanz und schuplattergruppe Furnitz te slovenska skupina Kulturnog društva Podgorci i FA Matija Gubec iz Karlovca.

Svoju su kulturnu tradiciju prezentirali u sklopu Dana kulturne baštine i 13. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje. U pomalo tmurno jutro prvo je austrijska grupa iznimno energičnim plesom popraćenim poskakivanjem i udaranjem te zabavnim elementima razbudila i zainteresirala brojne građane. Dio njihova nastupa, kao i onoga folkloraša iz Karlovca pogledajte na kraju.

Na dvjema spomenutim manifestacijama sudjeluju, također, hrvatske grupe KUD Donji Vidovec, KUD Zrin Legrad i FA Koprivnica. Od inozemnih grupa, osim Austrijanaca, nastupit će češki ansambl Vsacan i talijanski Danzerini di Lucinico. Potonja dva svoje umjetničke vještine pokazala su jučer, a kako je bilo pogledajte ovdje.

Službeni početak festivala koji promovira kulturnu baštinu, bogatu tradiciju i druge vrijednosti našeg kraja održan je jučer u Evangeličkoj crkvi u Legradu. Organizatori su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe Jadran, TZ Koprivničke-križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine Legrad.

čitam...