Budi više od zdravlja uz Belupo

FOTO/VIDEO Građani su stajali u redu da bi izmjerili zdravlje, a onda uživali u zdravim obrocima, dobroj svirci i plesu

Belupovo događanje Budi više od zdravlja uz Belupo, već dvanaestu godinu zaredom, je napunilo Zrinski trg.

15:14h
0
Zdravo budi
Foto: Ivan Brkić

Mnoštovo zainteresiranih građana je stajalo u redu da bi na jednom mjestu i bez mnogo čekanja obave kontrolu općeg stanja organizma i prisjete se na važnost prevencije u zdravlju.

Belupovo događanje Budi više od zdravlja uz Belupo, već dvanaestu godinu zaredom, je napunilo Zrinski trg. Kroz dugi niz godina, tradicionalno okupljanje kojim se zajednički slavi zdravlje, preraslo je u odnos pun povjerenja i prijateljstva, svake godine “podižući letvicu” sve više i više.

Ovogodišnje mjerenje zdravlja na glavnom koprivničkom trgu najveće je dosad.

Živo je u centru Koprivnice 🙂

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 21. April 2018

Uz pet mini liječničkih ordinacija u kojima se mjerio krvni tlak, razina šećera i triglicerida u krvi, očni tlak te procjenjivao rizik na osteoporozu, ove je godine bila još jedna novost,  – testiranje na hepatitis C, virusnu infekciju koja se često kod zaraženih osoba ne manifestira nikakvim simptomima.

U ljekarničkom savjetovalištu mjerila se opskrba tkiva kisikom i vršni protok zraka, pretrage koje mogu upozoriti na rana nepovoljna stanja u tijelu i spriječiti da se zbog njih počnu razvijati zdravstveni problemi sa srcem, krvnim žilama i krvotokom.

– Izmjerila sam indeks tjelesne mase i težinu, što i inače redovno sama mjerim. Zadovoljna sam rezultatima mjerenja koji su se pokazali bolji nego prijašnji, mora da je do proljeća – rekla nam je Tamara.

Brojni su posjetitelji u već poznatom Zdravom baru uživali u Podravkinim muffinima i roladama, a danas je osiguran dodatni benefit – nutricionistkinje su građanima mjerili indeks tjelesne mase (BMI), uz savjetovanje o pravilnoj prehrani koja je jedan od najvažnijih saveznika u očuvanju dobrog zdravlja.

Za dobru atmosferu pobrinuo se Scifidelity Orchestra, ekipa koja je hrvatskoj javnosti poznata iz finala Supertalenta Nove TV. Svojom veselom glazbom i zaraznom energijom bilo je obilja pozitivnog raspoloženja tijekom eventa.

Scifedility orchestra u centru Koprivnice

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 21. April 2018

Uz fenomenalnu svirku, energičnim nastupima publiku je zabavljao JUMP, koji je od samih početaka vjerni pratitelj Belupovih mjerenja zdravlja. Hrabri posjetitelji iskušali su i svoje penjačko umijeće uz umjetnu stijenu visine sedam metara i stručno vodstvo iskusnih članova penjačkog kluba Elvis iz Koprivnice.

Plesom do zdravlja 🙂

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 21. April 2018

 

čitam...