18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobra nedjelja

FOTO/VIDEO Išli smo Od kletice do kletice, kušali podravska vina i delicije i dobro se zabavili uz tamburaše
F

Prve godine odaziv je bio slab, pa ni naši vinogradari se nišu uključili odmah u priču, ali već druge godine situacija se promijenila i svi jedva čekaju da ponovo krenemo od kletice do kletice - objasnio je Gudan

Ne propustite

– Si kad pil loše vino?

–  Jesam!

– I? Kakvo je bilo???

– Dobro!!!

Upravo su se takvi razgovori danas vodili po rasinjskim bregima na kojima se održala tradicionalna šetnja vinogradima Od kletice do kletice. U organizaciji Udruge vinogradara i vinara Soviljnjak iz Rasinje i ove je godine u ovu priču koja traje već više od dva desetljeća bio uključen velik broj lokalaca, vlasnika kleti i vinograda. Njih desetak je širom otvorilo vrata svojih objekata, pripremilo zakusku i okrijepu te počastilo stotinjak sudionika/hodočasnika po podravskim bregima.

Postaja je ukupno bilo 13. Brojka koju mnogi smatraju nesretnom danas se ipak pokazala dobrim izborom, a do posljednje postaje došetali su svi koji su i startali tog jutra ispred Društvenog doma u Rasinji.

Startalo se u 10 sati, a do posljednjeg punkta stiglo se u 16 sati. Obilazile su se klijeti i degustirala vina vinogradara u Vodenom Jarku, Stražbenicama i Kozolarcu, na imanjima obitelji Namesnik, Gril, Vinković, Jajalo, Hadelan, Jakopanec, Kalša, Pribek, Banek i Šimunić, dok je prvi punkt sa zakuskom i hladnim gemištecima pripravila sama Udruga vinograda i vinara Soviljnjak.

Svi koji su se uključili u ovu tradicionalnu manifestaciju koja se prema riječima idejnog začetnika Zvonimira Gudana ovdje održava od 2000. godine danas su se ponovo posjetili ili tek otkrili ljepote koje skrivaju rasinjski brežuljci, uvjerili se da perspektive za razvoj turizma ima, ali i nauživali podravskih delicija i tamburaške glazbe za koju su bili zaduženi dečki iz sastava U prolazu.

– Ideja nije naša, vidjeli smo to kod susjeda Slovenaca i jednostavno prenijeli u naš kraj. Prve godine odaziv je bio slab, pa ni naši vinogradari se nišu uključili odmah u priču, ali već druge godine situacija se promijenila i svi jedva čekaju da ponovo krenemo od kletice do kletice – objasnio je Gudan.

Da bi svi zainteresirani sigurni stigli do Rasinje, ali i svojim kućama, pobrinula se TZ Grada Koprivnice koja je u tu svrhu omogućila korištenje Buska.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Sonja Badalić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×