World Top Model Croatia

FOTO/VIDEO Koprivničanka Ana Edišar-Bebek svojom maštom i rukama stvara haljine za najljepše hrvatske manekenke

Ukupno, Ana je morala osmisliti i kreirati haljine za 13 djevojaka iz Hrvatske i pet iz drugih zemalja, a to nije lak pothvat ni za njeno iskustvo koje se proteže na više od 20 godina.

17:00h
0
Ana Edišar-Bebek // Foto: Matija Gudlin

U Rogoznicu se ovih dana slilo more prekrasnih i glamuroznih djevojaka koje će se u subotu natjecati za prestižnu titulu World Top Model Croatia. U jednoj od najljepših marina na Jadranu stvorit će pravi festival ljepote, a da djevojke zablistaju u najboljem izdanju pomoći će im svečane haljine Koprivničanke Ane Edišar-Bebek i njenog brenda AE Design.


Dizajnerica i krojačica već dugi niz godina tkaninom, koncem, škarama i šivaćim strojem stvara komade kakvih se ne bi posramile ni najrazvikanije svjetske modne piste. Potvrda toga je i povjerenje koje su joj dali organizatori izbora za World Top Model Croatia, sigurni da će Anine kreacije pokazati svu raskoš domaćih ljepotica. Sve će nadgledati i vlasnik svjetske licence, Fiore Tondi.

AE Design Photo session
Foto: Mario Kos

– Finale izbora World Top Model Hrvatska je u subotu i finalistice nose moje haljine, u njima će biti i proglašenje. Također, osim što im šivam haljine, i dio sam žirija. Uz glavnu reviju, jedna je bila i jučer, predstavljali smo dnevni look na kojemu su finalistice isto tako nosile moje kreacije – pojasnila nam je naša dizajnerica.

AE Design Photo session
Foto: Mario Kos

Vlasnik licence za hrvatski izbor također posjeduje licencu i za BiH, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju i Makedoniju te će i modeli iz tih zemalja u Rogoznici primati svoju lentu u svečanim haljinama, zajedno s hrvatskom predstavnicom. Ukupno, Ana je morala osmisliti i kreirati haljine za 13 djevojaka iz Hrvatske i pet iz drugih zemalja, a to nije lak pothvat ni za njeno iskustvo koje se proteže na više od 20 godina.

– Pripremali smo se oko mjesec i pol. Moram napraviti veličine praktički napamet, jer ne znam do samog finala kako djevojke izgledaju. Primjerice, stigli smo ovdje u ponedjeljak i prvi puta sam se susrela s njima. Zapravo, radiš cijelu kolekciju napamet, onako kako je zamisliš, nemaš određenih uputa, sve je na tebi. Naravno, sve su različite i unikatne – kaže Ana.

Posebni odjevni predmeti koprivničke dizajnerice mogu se pogledati i kupiti na Florijanskom trgu 3 u Koprivnici u trgovini AE Design, u njenom webshopu, a razgledati se mogu i na Facebooku i Instagramu.

S prošlogodišnjeg izbora za World Top Model Croatia // Foto: Facebook
S prošlogodišnjeg izbora za World Top Model Croatia // Foto: Facebook
AE Design Photo session
Foto: Mario Kos
AE Design Photo session
Foto: Mario Kos
AE Design Photo session
Foto: Mario Kos

čitam...