europe is solidarity

FOTO/VIDEO Legrad bogatim programom i Legrad International Forumom obilježio drugi dan slavlja općinskih dana

Cijela subota bogata je događanjima u Legradu. Prijepodne se održao doručak i svečani mimohod, dok je od 7 do 12 trajalo ribičko natjecanje Leskov prut.

17:56h
0
Foto: Ivan Herman

U općini Legrad u tijeku je slavlje općinskih dana. Sve je počelo jučerašnjom svečanom sjednicom, a program traje do sutra.

Već nakon sjednice krenula su prva predavanja u sklopu Legrad International Foruma pod imenom Europe is solidarity, financirana u potpunosti iz EU fondova u vrijednosti 25 tisuća eura. Tim povodom u Legrad su stigli gosti iz 22 općine iz 10 europskih zemalja (Italije, Njemačke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunjske, Srbije, Poljske i Hrvatske).

Cijela subota bogata je događanjima u Legradu. Prijepodne se održao doručak i svečani mimohod, dok je od 7 do 12 trajalo ribičko natjecanje Leskov prut.

Od 10 do 12 održan je drugi dio predavanja, dok su od 12 do 17 sati održana kulinarska natjecanja, natjecanje u crtanju grafita, kulturno-umjetnički program te izložba rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda koje će biti u dvorištu stare škole.

Od 17 do 19 sati na Trgu Svetog Trojstva planiran je Ples na svili, dok od 20 sati kreće zabava pod šatorom. Na binu u 21 sat stupaju Gazde (Sportski centar Fizeš), dok će u 23 sata nebo obasjati veliki vatromet.

Tu slavlju i zabavi nije kraj, već će u nedjelju nakon doručka biti razgovora o novim projektima, dok je u 11 sati sveta misa i proštenje. U 12 sati bit će ručak i ispraćaj gostiju, a u 14 sati održat će se vatrogasno natjecanje za djecu u Selnici Podravskoj.

Sva događanja prati te u njima sa svojim sumještanima uživa načelnik Ivan Sabolić

Svečani mimohod ulicama LegradaLegrad International Forum

Gepostet von Elizabeta Turisticka Zajednica am Samstag, 15. Juni 2019

čitam...