SPORTSKO-ZABAVNI PROJEKT

FOTO/VIDEO Lino višebojac dobio nove pobjednike, osnovnoškolce podržali poznati izvođači i sportaši

U Koprivnicu su, među ostalima, stigli rukometaš Zlatko Horvat, tenisačica Ana Konjuh te rukometašice Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan.

09:47h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Finale 13. sezone Lino višebojca održano je jučer u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Sudjelovala su 24 najbolja višebojca iz 12 osnovnih škola cijele Hrvatske, a odmjerili su snage u nogometu, košarci, atletici i rukometu. Konačni pobjednici ove godine su Nina Varga iz Donje Dubrave i Goran Šustek iz Zagreba.

Atmosferu događaja na dodatno višu razinu podigli su pobjednici emisije Zvijezde pjevaju, Tara Thaller Dino Jelusić.

– Prvi sam puta na Lino višebojcu, očekivao sam natjecanje i mnoštvo djece, ali ovakvu nabijenost emocijama nisam mogao zamisliti. Sportski duh, navijanje, podrška s tribina su fenomenalni i drago mi je vidjeti djecu da se i dalje bave sportom – kazao je Jelusić.

– Projekti poput Lino višebojca zaista mnogo znače za djecu, to se vidjelo na njima. Pod budnim okom poznatih sportaša imali su priliku pokazati što znaju i ovo će im sigurno ostati uspomena za cijeli život – izjavila je T. Thaller.

Male i perspektivne svojim su dolaskom podržali oni stariji i poznati sportaši. U Koprivnicu su tako stigli rukometaš PPD-a Zagreb i reprezentativac Hrvatske Zlatko Horvat, košarkaš Cibone i hrvatski reprezentativac Roko Prkačin, najbolji hrvatski karataš Enes Garibović, jedna od najboljih domaćih tenisačica Ana Konjuh te rukometašice Podravke Vegete i reprezentativke Magdalena Ećimović Korina Karlovčan.

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina i glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko prigodnim su govorima otvorili natjecanje.

– U ovih 13 godina, u okviru najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta, okupili smo više od 300 tisuća djece iz tristotinjak škola diljem Hrvatske te ga prenijeli djeci i izvan granica Lijepe naše. Iako se radi o sportu i natjecanju, poruka je uvijek ista: važno je sudjelovati – kazala je Lj. Šapina.

Dio sportskih natjecanja Lino višebojca u sezoni 2018./2019. bilo je više od 10 tisuća osnovnoškolaca. Zasigurno je jedan od najdugovječnijih sportsko-zabavnih projekata namijenjen osnovnoškolcima koji za osnovno cilj ima poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika i poticanje kulturnog stvaralaštva.

Lino višebojac

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 1. Juni 2019

čitam...