Miss Koprivničko-križevačke županije

FOTO-VIDEO Marinela Miklečić: Nisam očekivala tako teške pripreme za izbor za Miss Hrvatske

06:30h
0
Kategorija modeling

Marinela je kao bivša rukometašica u kategoriji sport osvojila najviše bodova, a kaže da se ocjenjivao čučanj, marinci, hodanje po užetu, twist i kamikaze.

Križevčanka Marinela Miklečić (18), Miss Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak se vratila iz Trogira, gdje je u hotelu Medena provela pet dana na pripremama za izbor za Miss Hrvatske.

Veliko finale izbora održat će se 17. lipnja u šibenskom Solarisu, a kako su prošle pripreme, razgovarali smo s Marinelom.

– Očekivala sam da će biti puno lakše, a bilo je stvarno naporno i zaista je bilo svega, i suza i smijeha. Kada pričam drugima što smo sve prošle, kažu mi da ne mogu vjerovati da tako izgleda dan jedne missice – smije se ona.

Natjecateljice su marljivo skupljale bodove u pet kategorija: sport, modeling, intervju, talent i multimedija, a što bolje rezultate postignu to su veći izgledi za osvajanje titule najljepše Hrvatice.

Marinela Miklečić
Marinela Miklečić

– Prvi dan smo odmah imale buđenje u pola sedam, krenule na trčanje, vježbanje pa doručak i daljnje pripreme. Praktički nismo imale ni pola sata predaha. No sve je to bilo jedno veliko i pozitivno iskustvo – kaže Marinela.

Novinar i voditelj Nove TV Davor Garić jedan je od mentora koji je s natjecateljicama radio u kategoriji intervju. Učio ih je kako se opustiti pred kamerama, razbiti tremu i na najbolji mogući način odgovoriti na zadana pitanja.

Za plesnu koreografiju kojom će djevojke oduševiti publiku na finalnoj večeri u Šibeniku pobrinule su se plesna pedagoginja Marina Mihelčić i njena asistentica, europska prvakinja u twirlingu Adrijana Jurić.

– U kategoriji talent sam plesala s mažoretskim štapom, što nikad prije nisam radila. Uvježbala sam koreografiju i na kraju je to čak i dobro izgledalo – smije se Marinela.

Treneri MBS Centra Mateja Gadžić i Fabijan Miškulin  svakodnevno su ciljano vježbali s djevojkama i na kraju im podijelili bodove.

Bodovanje u sportu
Bodovanje u sportu

Marinela je kao bivša rukometašica u kategoriji sport osvojila najviše bodova, a kaže da se ocjenjivao čučanj, marinci, hodanje po užetu, twist i kamikaze.

– Postojala je tabela i dobivale smo ukupno 50, 20, 30 ili deset bodova. Osobno sam osvojila 30 bodova, no ti bodovi ne utječu na izbor, već služe direkciji da znaju u čemu smo najbolje – napominje Marinela.

Edukaciju je s ljepoticama odradila i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, a njeni savjeti odnosili su se na poziranje pred kamerama i hodanje po modnoj pisti ali i na lijepo ponašanje te pravilno odijevanje i šminkanje.

Finalistice
Finalistice

– Trebalo je to izdržati i fizički i psihički, jer kada je na hrpi 15 djevojaka različitih karaktera i očekivanja te cijela direkcija, naravno da se treba prilagoditi i stisnuti zube. S djevojkama sam se zbiližila, pomažemo si, čujemo se  – priča ona.

Na izboru za Miss Hrvatske ljepotice će izaći u svečanoj, casual kombinaciji te u užim haljinama, a žiri će odabrati šest finalistica.

– Nisam očekivala ni da ću pobijediti na županijskom izboru pa tako ni sada ništa ne očekujem. Dat ću sve od sebe i nadati se najboljem – zaključuje križevačka ljepotica.

Fotografije: Domagoj Biondić i Nikola Klobučarić

Plesni studio Marine Mihelčić from ePodravina.hr on Vimeo.

čitam...