Ovogodišnje maškare kao da su jedva dočekali i mladi i stari usva tri županijska grada. Predivno vrijeme izmamilo je pregršt ljudi na Zrinski trg, a sve kako bi se opustili na poseban način. Vesela fašnička atmosfera obuzela je glavni koprivnički trg.

Bilo je tu raznoraznih masaka, od japanskih gejši preko pužića do kaktusa, a najviše su uživali najmlađi. Program je u Koprivnici počeo u 11 sati kad je povorka krenula s parkirališta INE prema Zrinskom trgu, a zatim se svatko predstavio svojim originalnim programom.

Zabava je završila presudom dežurnom krivcu Fašniku za sve nedaće, te je on spaljen nakon čega su svi zajedno zaplesali.

Đurđevac

Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do Trga. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Foto: djurdjevac.hr

Male maškare pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pohvalio kreativne maske u čijoj su izradi sudjelovali brojni roditelji, odgojiteljice, učitelji i razrednici.

– Danas je dan koji neki čekaju cijelu godinu, dan kad svi možemo biti što poželimo od zlikovca do junaka. Stoga vam svima želim dobru zabavu i da nam fašenk ne pokvari kiša – rekao je gradonačelnik.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Kikići sa temom drvo- Šuma blista, šuma pjeva, za najbolju školsku skupinu proglašen je 5.d razred Osnovne škole Grgura Karlovčana koji su na trgu upriličili veliku organiziranu krađu lopova, a koje su ipak na kraju uspješno ulovili tajni agenti. Prvo mjesto za najbolju pojedinačnu masku pripalo je Karlu Burlicu koji je okupljenima prezentirao kako se pili i sječu drva u šumi. Drugo mjesto osvojila je kreativna maska Tee Tončić, a treće mjesto je pripalo Andriji Hrženjaku.

Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete. Svi sudionici fašenka mogli su popiti čaj, te se zasladiti krafnama.

Foto: Grad Križevci
Križevci

Zvjezdice, bombončići, križevačke stražarice i vojnici, satovi i brojne druge maske okupile su se danas u Križevcima na veselom Križevačkom fašniku. Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Maškare na trgu

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 2. März 2019

Rasplesane maškare

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 2. März 2019

Maškare na trgu

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 2. März 2019

 

čitam...