SVAKI DAN JE NEZABORAVAN

[FOTO/VIDEO] Milijun pitanja i poruka, dvoje klinaca i hrpa kreativnog nereda! Evo kako izgleda ‘kućni’ radni dan profesorice Jelene

Dobra stvar je što ima muževu pomoć tako da je Marko najčešće taj koji radi večeru, a kad se Jelenina obitelj "pospremi na spavanje", tad počinje njezin radni dan!

19:00h
0
n
Igranje s djecom uvijek je bitno // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

Možete li zamisliti kako je to u doba koronavirusa biti profesor klavira i predavati sviranje instrumenta virtualno? Istovremeno imate i još dvoje male djece u stanu, a trebate potpuni mir i tišinu? Nemoguća misija, zar ne?

Jelena Košutić poznata je profesorica klavira koja radi u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, i kao i svi drugi prosvjetari, osim onih koje djeca gledaju na televiziji ili online, radi od kuće. Donosimo vam samo jedan mali dio njezinog radnog dana.

S obzirom na to da Jelenin suprug Marko radi u vlastitom uredu, ona je ta koja ostaje kod kuće, točnije u stanu s dvoje male djece od kojih je jedno prvašić.

Jelenin dan počinje prije sedam ujutro, a često završava iza dva u noći // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

– Po želji naše školarke Une svako jutro budi nas budilica u 7.30 satu da slučajno ne propustimo Školu na trećem! Iako imamo opciju premotavanja programa, jako joj je važno da program gleda točno u osam sati – govori Jelena i napominje da se često zna dogoditi da se probude i prije nego alarm zazvoni.

Osim što uživa učiti u Školi na trećem, Una je i mala kreativna djevojčica // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

– Čak i naš trogodišnjak Viktor prati učiteljice Đurđu i Saru, a nakon Škole na trećem čekamo Uninu pravu učiteljicu Dubravku da se javi sa zadacima za taj dan – nastavlja nam opisivati jedan dan u obitelji Košutić za vrijeme koronavirusa.

Dok Una piše zadaću, mama Jelena pokušava kuhati ručak te istovremeno zabavljati trogodišnjeg Viktora.

– Oboje imaju hrpu pitanja i u sat vremena izgovore barem tisuću puta riječ mama – kaže Jelena, a svi roditelji točno znaju o čemu priča.

Sin Viktor uskoro će navršiti četiri godine, možete zamisliti koliko je on sretan što su mama i sestra kod kuće // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

No, Jelena Košutić je, kako smo već spomenuli, i profesorica klavira, a nas je zanimalo kako izgleda njezin radni dan.

– Moj mobitel zvoni kroz cijeli dan. Stalno stižu poruke i snimke od mojih učenika! Više puta pokušavam nešto odslušati ali naravno bez uspjeha, eventualno uspijem odgovoriti na koju poruku – govori Jelena i šaljivo domeće kako u takvim trenucima pomisli kako jedva čeka da joj se muž Marko vrati kući.

Ponosna je na svoje učenike jer su se odlično snašli u ovoj situaciji // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

Očito je da naša sugovornica ipak čeka mužev povratak kući kako bi se maksimalno posvetila svojim učenicima!

– Nakon što Una napiše zadaću, često krenemo raditi neke pokuse, igramo društvene igre, pjevamo, sviramo ili crtamo! Obavezno iznenadimo tatu s nečim što smo radili taj dan, tako da nam dan jako brzo proleti – govori ova profesorica klavira.

Viktor je jedan dan odlučio obojati rižu // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

Dobra stvar je što ima muževu pomoć tako da je Marko najčešće taj koji radi večeru, a kad se Jelenina obitelj “pospremi na spavanje”, tad počinje njezin radni dan!

– Tek tada mogu u miru preslušati sve što su moji vrijedni učenici navježbali tog dan. To ponekad traje i do dva sata u noći, ali veselim se svakoj njihovoj video snimci – rekla nam je zaposlena majka i profesorica Jelena te nam poručila da sada “giba dalje”. Većina njezinih učenika, rekla nam je na kraju, odlično se snašla u virtualnoj nastavi, a to možete provjeriti na Facebook i web stranici Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica.

U tišini i mraku, sa slušalicama u ušima kako ne bi probudila svoju obitelj, Jelena radi i do dva ujutro // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić

Pustili smo ju, dovoljno je i ovo vremena što nam je posvetila, a vi u nastavku pogledajte i poslušajte što sve obitelj Košutić uspije napraviti u jednom danu!

Pisanje domaće zadaće Uni je izazov i uživancija //Fotografiju ustupila: Jelena Košutić
Jelena i muž Marko su glazbenici, pa ni ne čudi što Una i Viktor žele biti uz njih kad sviraju ili pjevaju // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić
Viktor je obojao rižu!! // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić
Igranje s djecom uvijek je bitno // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić
Obitelj Košutić voli se družiti u prirodi, odlazak u šumu nije im stran // Fotografiju ustupila: Jelena Košutić