SLIKARSTVO

FOTO/VIDEO Milka Novosel, u umjetničkom ugođaju za Valentinovo, u Pitomači predstavila svoje radove

Bit će otvorena od 15. veljače do 15. ožujka, prema rasporedu rada knjižnice.

11:35h
0

Valentinovo je u Pitomači bilo u slikarskom ugođaju. U Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena je izložba slika Milke Novosel iz Pitomače. Slikarstvom se bavi 15 godina, nakon odlaska u mirovinu. Slika u više tehnika: ulje na platnu, staklu, pastelom i akvarelom.

Iskusna je u oslikavanju i graviranju pisanica te članica likovne udruge Kloštranska paleta iz Kloštra Podravskog i Duga iz Pitomače. Svake godine poklanja slike humanitarnim udrugama, a ova je izložba treća samostalna u Pitomači. Sudjelovala je na oko četrdeset zajedničkih izložbi, a na internet izložbi Daler-Rowney tri puta.

Rado se odaziva na likovne kolonije. Ukupno je sudjelovala na oko 150 u Hrvatskoj i jednoj u Mađarskoj. Svake godine njezine slike nalaze se na prigodnim kalendarima. Na ovoj izložbi izložene su slike u tehnici ulje ili akril na platnu.

Na otvaranju izložbe slikarica Milka Novosel govorila je o slikarstvu i svojem radu. Prigodno za Valentinovo pročitala je pjesmu V nedelju gda dođeš mi ti od Rajka Stilinovića. Izložbu je otvorila Irena Gavrančić, zaposlenica knjižnice. Uvodnim riječima zahvalila se slikarici i pozvala korisnike i posjetitelje knjižnice neka pogledaju izložbu, a bit će otvorena od 15. veljače do 15. ožujka, prema rasporedu rada knjižnice.