U povodu Dana Grada Koprivnice, koji se obilježava 4. studenoga, po prvi puta u dvorani Doma mladih, danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice.


Prije početka programa Svečane sjednice, himnu Republike Hrvatske izveli su Bow vs plectrum, duo koji čine Tihomir Hojsak i Filip Novosel, a nastupila je Ivana Ranilović – Vanna.

Već tradicionalno, pušten je i film o gradu Koprivnici, u kojem su na zanimljiv način opisani projekti, planovi i novosti u gradu.

Posjetitelji su bili oduševljeni novim spotom pjesme Koprivnica, grade moj u izvedbi brojnih koprivničkih glazbenika.

Sjednicu je otvorio predsjednik gradskog vijeća Ivan Pal te pozdravio sve prisutne.

Svečana sjednica - Dan grada Koprivnice
Foto: Matija Gudlin

– Želim vas podsjetiti da ove godine obilježavamo i 75. obljetnicu prvog oslobođenja Koprivnice. Čast mi je što ste svojim prisustvom uveličali ovu svečanost na kojoj ćemo se prisjetiti trenutaka koji su obilježili prošlu godinu. Bila je to godina u kojoj je na mnogim područjima ostvaren napredak i razvoj, sve bitne obveze su izvršene prema planu rada, a isplanirani su i projekti za buduća razdoblja. Najveća vrijednost ovog grada su građani, tu smo da artikuliramo njihove potrebe i moramo graditi odnose koji će razvijati naš grad. Veseli me što smo postavili temelje za buduću suradnju sa susjednim općinama – rekao je Pal.

Prigodnim govorom obratio se i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

– Koprivnica svakome daje mogućnost da ostvari svoje snove i postane dio ovog grada i na to moramo biti najviše ponosni, upravo to nam je pomoglo da postanemo najbolje mjesto za život. Radili smo neke nepopularne promjene, a sve za dobrobit naših građana koji su uvijek znali nositi snažni gospodarski momenat. Sve te promjene nismo radili s figom u đepu, nego u uvjerenju da ćemo tako poboljšati svoj grad. I dalje razvijamo našu Koprivnicu, a glavni okidač je naše gospodarstvo. Ono u ovoj godini ima pozitivne trendove i imamo rast broja novih obrta u našem gradu. Sve to možemo zahvaliti i Podravki koja također iza sebe ima dobru godinu. Pojavljuju se interesi koji žele prekinuti vezu između Koprivnice i Podravke, ali to nikada neće biti moguće. Možemo najaviti da će 2018. godina biti najbolja poslovna godina u našem gradu unutar posljednjih 10 godina. Rade se mnoge ceste i poduzetnički inkubator, vodovodna i kanalizacijska mreža i ovo nam je najbolja godina po pitanju europskih sredstava. Povukli smo ukupno 46 milijuna kuna, a 24 su još na čekanju – rekao je Jakšić.

Prisutnima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Svečana sjednica - Dan grada Koprivnice
Foto: Matija Gudlin

– Zahvaljujem svima koji su nas danas ovdje okupili i želim svima čestitati 662. rođendan grada. Ne moram naglašavati koliko smo zapravo usmjereni jedni na druge, ne moramo skrivati da imamo i različita razmišljanja o istoj stvari na drugačiji način. Upravo u Koprivnici je sjedište naše županije i naših ustanova i iskreno se veselim svemu ostvarenom u Koprivnici i želim da i dalje bude partner županiji i obrnuto – zaključio je Koren.

Lijepe riječi uputio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Znate da je za svaku obitelj najbolje imati dobrog susjeda, mislim da mogu reći da mi je zadovoljstvo biti takav susjed i biti takvima susjed. Dio smo zajednice koja brine o mladima, o zdravstvu i drago mi je da u tome možete poslužiti kao primjer u kojem mi i ostali možemo učiti od vas. Koprivnica daje veliki doprinos da i sjever Hrvatske bude primjer ostalima – rekao je Posavec.

Rođendan Koprivnici čestitao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Svečana sjednica - Dan grada Koprivnice
Foto: Matija Gudlin

– Tuzla ima dobro iskustvo suradnje s gradovima Republike Hrvatske pa tako i s Koprivnicom, pletemo mrežu međusobnih odnosa i ta mreža postaje zakon jači od svih zakona. Želim da našom mrežom struji prijateljstvo, suradnja, dobra namjera i zajednički poslovi u korist građana Koprivnice i građana Tuzle. Imate energičnog gradonačelnika kojeg vodi ljubav prema svom gradu i Koprivnica ide naprijed – zaključio je Imamović.

Sjednici su nazočili predsjednik SDP-a Davor Bernardić, bivši gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, šef županijskog SDP-a Mladen Kešer, župan Darko Koren sa suradnicima, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, Siniša Hajdaš Dončić, Anka Mrak Taritaš, Ljiljana Šapina, člaica uprave Podravke, prvi čovjek Belupa Hrvoje Kolarić, članica Nadzornog odbora Podravke Dajana Milodanović, general Mladen Markač, načelnici općina, čelnici gradskih tvrtki, pročelnici, kulturni djelatnici, prijatelji gradovi iz susjednih zemalja i mnogi drugi uzvanici.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja Grada Koprivnice u 2018. godini. U prigodnom kulturno – umjetničkom programu pjesmu Podravino moja spi izvela je Vanna, a himnu Koprivnica grade moj Koprivnički Band AID.

Počasni građanin Grada Koprivnice postao je akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač koji je nagrađen za izuzetne zasluge u promicanju ugleda Grada Koprivnice kroz djelovanje na području likovne umjetnosti.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Kauzlarić Atač // Foto: Matija Gudlin

– U vrtlogu vremena sve se mijenja brzinom svjetlosti i onog časa kad smo to izgovorili toga više nema. Sve je prošlost i budućnost. Zahvalni smo i svjesni da uz nas postoje i mnogi drugi koji to priznanje isto zaslužuju. Svi se moramo potruditi da napokon izgradimo još ovih 30 kilometara brze ceste, da Koprivnica bude Podravka i Podravka Koprivnica. Vidim čvrstu vezu sa Sveučilištem Sjever, vidim puno restorana zdrave hrane i grad pun toplih ljudi, prijateljstva i simpatija. Moramo se držati zajedno i imati dobru zajedničku viziju o budućnosti i dati politici i gospodarstvu humanu dimenziju. Sve se mijenja i postaje mračnije. Naša mala Koprivnica i nnaša Podravina puna je vrijednih ljudi – konstatirao je Kauzlarić Atač.

Medalju Grada Koprivnice za darivanje krvi dobili su Zvonimir Šestak, Ivan Peti, Marijan Šaško, Ilija Bilić, Kruno Botko, Marijan Špoljarić, Miroslav Madunić, Vlado Varga, profesor Ivan Ferenčak za doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života grada, dr. Dragica Polančec Fodor za doprinos u promicanju zdravstva u Gradu Koprivnci i Ljuban Milikšić za zasluge u promicanju kulture i kulturnih programa u Gradu Koprivnici.

Plaketu Grada Koprivnice dobilo je Kulturno umjetničko društvo Srce za sveukupni doprinos očuvanju i prezentaciji tradicijske kulture, Miroslav Tremski vlasnik elektroinstalaterskog obrta Elektroinstalacije za izuzetna postignuća u gospodarstvu te Dječji vrtić Smješak za doprinos razvoju predškolskog odgoja u Gradu Koprivnici.

Zbigecani gosti dolaze na Svečanu sjednicu.

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 5. November 2018

Djelić atmosfere sa Svečane sjednice.

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 5. November 2018

Još malo atmosfere.. 😊

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 5. November 2018

 

čitam...