Nakupljeno nezadovoljsvo

FOTO/VIDEO Mještani Draganovca prosvjedovali ispred Gradske uprave, odbili Jakšićev poziv u Vijećnicu

Nakon više od pola sata, gradonačelnik Mišel Jakšić nije izašao pred mještane Draganovca te nam na kraju svih krajeva preostaje vidjeti što će se dogoditi za mjesec dana.

10:11h
0
Provjed mještana Draganovca // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Na sjednici Mjesnog odbora Draganovec, održanoj 20. listopada, članovi mjesnog odbora donijeli su odluku o organizaciji mirnog prosvjeda ispred gradske vijećnice kako bi ukazali na probleme koji postoje na području Draganovca i na neispunjavanje danih obećanja od strane gradonačelnika i gradskih službi.

Upravo danas su i održali prosvjed s početkom u devet sati. Više od pola sata okupljeni mještani navodili su s kojim problemima se naselje Draganovec nosi te pozvali gradonačelnika Mišela Jakšića da im se obrati. No, gradonačelnik nije izašao van. Zašto su se okupili, pitali smo predsjednika Mjesnog odbora.

– Da konačno čujemo od gradonačelnika i gradskih službi što imaju u planu raditi, do sada smo slušali samo obećanja, a napravilo se jedno veliko ništa. Kanalizacija, vodovod, asfaltiranje ulica koje čekamo 20 godina, podhodnik ispod magistrale i željezničke pruge, autobusno stajalište koje čekamo godinu i pol, grijanje u Društvenom domu, ma previše je toga za nabrajati –  rekao je Zlatko Hiržin, predsjednik Mjesnog odbora Draganovec.

Prije mjesec dana, kako kaže Hiržin, razgovarao je s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Tomislavom Golubićem i samim gradonačelnikom te ih pitao što je s asfaltiranjem, no odgovor koji je dobio jest manjak novaca, ali i radne snage.

– Ja ih pitam kako su stigli obaviti radove u Bakovčicama, Jagnjedovcu, a kod nas nisu učinili ništa – oštar je Hiržin.

Dario Jembrek iz Službe ureda gradonačelnika zamolio je prosvjednike da uđu u Vijećnicu te im rekao kako ih gradonačelnik Mišel Jakšić poziva na razgovor, no mještani su tu ponudu odbili iako im je nekoliko puta ponovljena.

– Mogu ja s njim sjediti dva dana i onda to prenašati ljudima, ne želim se igrati pokvarenog telefona. Ako danas ne izađe van, kroz mjesec dana ćemo organizirati još jedan prosvjed s drastičnijim mjerama, planiramo zatvoriti dionicu magistralne ceste kod Pevca i tamo ćemo ukazati na problematiku – rekao je Zlatko Hiržin, predsjednik Mjesnog odbora Draganovec.

Nakon više od pola sata, gradonačelnik Mišel Jakšić nije izašao pred mještane Draganovca te nam na kraju svih krajeva preostaje vidjeti što će se dogoditi za mjesec dana.

Mještani Draganovca i dalje čekaju gradonačelnika Jakšića, ne žele ući u Vjećnicu iako ih je zvao, zovu ga van.

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 28. Oktober 2019

Gradonačelnik ne izlazi pred mještane Draganovca. Prosvjed u tijeku.

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 28. Oktober 2019

Jakšić i dalje ne izlazi. Mještani Draganovca odbijaju ući u Vjećnicu iako su pozvani na razgovor.

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 28. Oktober 2019

 

čitam...
Loading...