TRADICIONALNO

FOTO/VIDEO Mnogi su na Kolinju u Svetoj Ani slasnim čvarcima, krvavicama, zeljem i jetricama omastili brk

Biciklistički klub Đurđevac u sklopu Kolinja organizirao je rekreativnu biciklističku vožnju od Trga sv. Jurja do Svete.

18:00h
0
Foto: Grad Đurđevac

Došlo je vrijeme za Kolinje u Svetoj Ani, zabavnu gastronomsku manifestaciju u, dakle, Svetoj Ani, koju organiziraju Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Sveta Ana te brojne udruge.


Posjetitelji, kojih je bilo mnogo, mogli su kušati čvarke, krvavice, kolinjsko zelje, svinjska jetrica te druge tradicionalne i ukusne proizvode kao što su domaći kolači Udruge žena Đurđevac te Svetojanska zlevanka koju su pripremile članice Udruge žena Svetojanke. Sve to pratio je nastup Tamburaškog sastava Veseli Tamburaši.

– Ovo je treća godina zaredom kako smo se okupili ovdje u Svetoj Ani na manifestaciji Kolinja, koje je sve rjeđe u našim krajevima. Velik broj ljudi danas na manifestaciji pokazuje da je nužno očuvati ovu tradiciju, a Sveta Ana kao malo mjesto najbolji je primjer očuvanja te tradicije – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, prenose gradske stranice, a uz kojega je bio saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Dodajmo kako je Biciklistički klub Đurđevac u sklopu Kolinja organizirao rekreativnu biciklističku vožnju od Trga sv. Jurja do Svete.

čitam...