ehf kup

FOTO/VIDEO Neosjetan kiks Podravke protiv Nykøbinga, Franušić svjetla točka u europskom porazu

Saračević na raspolaganju nije imao Milosavljević koja je ozbiljnije ozljedila rame, a Dankinjama je trebala pobjeda kako bi bile sigurno u drugom krugu EHF-a. 

19:03h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U sportsku dvoranu Gimnazije Fran Galović stigao je danski Nykøbing, drugoplasirana momčad skupine D EHF kupa. Podravka je osigurala prolazak dalje i prvo mjesto, stoga nije bilo pritiska na igračicama koprivničkog rukometnog kluba. No, to nije značilo da će utakmicu olako shvatiti. Dvorana je već po običaju bila puna navijača.

Saračević na raspolaganju nije imao Milosavljević koja je ozbiljnije ozljedila rame, a Dankinjama je trebala pobjeda kako bi bile sigurno u drugom krugu EHF-a.

Risović je krenula u svom stilu, obranom , i tako je dala priliku da Podravka zabije prvi gol na utakmici, što se ostvarilo tek u idućem napadu kad je Holešova pobjegla i zabila za 1-0. Do desete minute Dankinje su vodile 4-5. Utakmica se igrala gol za gol gotovo cijelo prvo poluvrijeme, na semaforu je u 21. minuti stajalo 9-10 za Nykøbing, a pokušaj loba za +2 Risović je sjajno osjetila i obranila.

Posljednjih pet minuta Podravkašice je uhvatila kriza i Dankinje su se odvojile na +4. Saračević je minutom odmora pokušao probuditi svoje igračice, no nije išlo. Poluvrijeme je privedeno kraju rezultatom 11-14.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Drugi dio nastavljen je u istom tonu, pa su Dankinje uskoro imale i +4 (13-17). Podravka nije igrala ništa bolje, pa je to ponukalo Saračevića na brzinski time-out kako bi zadnji put pokušao probuditi svoje igračice. U 40. minuti Nykøbing je imao +5 i napad koji su promašile. Pri povratku u obranu Dankinje su napravile lošu zamjenu što je značilo isključenje, odnosno priliku Podravki da uhvati priključak. Priliku da zaigra sjajno je iskoristila Franušić s dva zabijena pogotka.

Vratila se Podravka na tri pogotka zaostatka kad se igrala 48. minuta, Milošević je zabila za 19-22. Željeni priključak nikako nije stizao, a činilo se da je on sve dalje kad su nekoliko minuta prije kraja isključene i Debelić (crveni karton) i Ihnjeva. No, baš naprotiv. Franušić je sjajno zabila preko bloka, Tucaković obranila, a publika se probudila! Iako je promašen napad, Tucaković opet brani i ostavlja nadu u povratak pet minuta prije kraja!

Čudo u Koprivnici se ipak nije dogodilo, promašaji su naplaćeni, a poraz je bio neizbježan. Konačan rezulta bio je 25-28 za Dankinje. Najefikasnija Podravkašica danas bila je Čigirinova, no samo dva pogotka bila su iz igre.

Kao svjetla točka današnjeg poraza može se izdvojiti sjajna mlada Lea Franušić koja u posljednje vrijeme upisuje sve više i više minuta. Čini se kako je Podravka pronašla svoju ljevakinju na desnoj vanjskoj poziciji. Isto tako, ostaje mala žal što je Tucaković stala na vrata potkraj susreta, no to je rukomet. Da znamo kako će biti, ne bi se ni igralo.

Izvlačenje parova četvrtfinala EHF kupa na rasporedu je 12. veljače.

EHF kup, skupina D, 6. kolo, 9. veljače 2019. godine

Podravka Vegeta – Nykøbing 25-28

Podravka – Nykobing

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 9. Februar 2019