dodjela priznanja najsportašima

FOTO/VIDEO Nogometni klub Graničar primio posebno priznanje za 100 godina kluba, Topolčić najbolji sportaš, Asja Cestar najbolja sportašica

20:55h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U đurđevačkom Domu kulture danas je upriličena svečanost dodjele javnih priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama. Nešto kasnije nego inače kulturni centar grada Picoka okupio je ponajbolje sportaše i sportašice u protekloj 2018. godini. Preostalo je još samo podijeliti priznanja. Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca organizirala je ovu svečanost koja je bila još jedna prilika da se svi podsjete uspjeha iz prošle godine.


Prije same dodjele predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca gospodin Ivan Juričić, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković obratili su se okupljenima te svima čestitali na sjajnim sportskim rezultatima u protekloj godini.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe za 2018. godinu nagrada je otišla u ruke Ženskom nogometnom klubu Graničar Đurđevac. S druge strane, Kuglački klub Graničar Đurđevac ponio je titulu najuspješnije muške sportske ekipe u prošloj godini.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U kategoriji najuspješnije sportašice za 2018. godinu nagrada je pripala Asji Cestar, rukometašici đurđevačkog rukometnog kluba. Asja je prvo desno krilo RK Đurđevca. Brza i sigurna u kontri, drugi izvođač sedmeraca, uvijek požrtvovna, borbena i srčana od prve do zadnje minute.

Titula najuspješnijeg sportaša za 2018. godinu pripala je Zlatku Topolčiću Topetu, dugogodišnjem igraču NK Graničara i kapetanu ekipe.

Najuspješniji sportski djelatnik za 2018. godinu je Saša Deak, predsjednik i osnivač Powerlifting kluba Ultimate iz Đurđevca nositelj je brojnih odličja, diploma, zahvalnica i pehara te je višegodišnji nositelj titule prvaka Bench Press-a. Ove godine zahvaljujući Saši i njegovom trudu u Đurđevcu je u prosincu održano veliko Državno natjecanje u Powerliftingu i Benchpressu koje je ujedno bilo po broju natjecatelja najveće natjecanje ikada održano u Hrvatskoj.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U kategoriji perspektivne mlade ekipe za 2018. godinu priznanja su primili:

 • Karate klub Đurđevac – učenici borbe ekipno
 • Košarkaški klub Mladost Đurđevac – ekipa M13
 • Rukometni klub Đurđevac – ekipa 2008. godište i mlađe
 • Šahovski klub Picok – kadetkinje
 • Škola nogometa Grada Đurđevca – U11
 • Teniski klub Đurđevac – ekipa do 9 godina

U kategoriji mlade sportske nade za 2018. godinu priznanja su primili:

 • članovi Karate kluba Đurđevac – Ema Čorba, Josip Pandur, Valerio Prevedan, Ivan Juričić, Ema Juričić i Petra Gašparec
 • Iz Košarkaškog kluba Mladost mlade sportske nade su Benjamin Ivanov, Petar Rogoz i Luka Tomrlin
 • Iz Powerlifting kluba Ultimate priznanja su primili Monika Majnović i Pina Talijan
 • Iz Rukometnog kluba Đurđevac – Lea Franković, Patricia Ivančan i Tihana Kožar
 • Iz Streljačkog kluba Radnik – Alenka Ščerbek
 • Iz Šahovskog kluba Picok – Ema Bevanda, Ognjen Domović i Matija Mihočka
 • Iz Škole nogometa Grada Đurđevca – Niko Suzić, Lovro Jerbić, Miha Vukašinović, Matej Turbelija, Nikola Tišljar, Šimun Franković i Dominik Suzić
 • Iz Teniskog kluba Đurđevac – Mia Robotić, Lucian Lacković
 • Iz Ženskog nogometnog kluba Graničar – Antonia Pavlović

Odlukom Upravnog odbora Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca dodijeljeno je posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate te promociju grada Đurđevca Nogometnom klubu Graničar Đurđevac za 100 godina postojanja kluba.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Istom odlukom nagrada za ostvarene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima otišla je u ruke Emi Bevandi, Emi Juričić, i ženskoj kadetskoj ekipi Šahovskog kluba Picok.

Za zabavni dio zadužene polaznice Etnoritmike, nove izvannastavne aktivnosti u Školi u kojoj se kroz novi plesni izričaj želi približiti hrvatska tradicijska kultura. Voditeljica i koreograf je učiteljica Kristina Benko Markovica.

Bira se naj sportas Đurđevca

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 12. April 2019

čitam...