VELIKIM KORACIMA NAPRIJED

FOTO/VIDEO Općina Koprivnički Bregi predivnom svečanošću obilježila svoje dane, Hudić: Mladim obiteljima stvaramo uvjete za ostanak

Prije svečane večere uslijedio je nastup Kulturno-umjetničkog društva Rudar Glogovac koji je oduševio okupljene. Međutim, tu nije kraj obilježavanju prekrasnih dana za Općinu Koprivnički Bregi. Za petak i subotu rezervirani su, vjerujemo, nezaboravni koncerti Lidije Bačić i Mate Bulića.

22:26h
0

Svečana sjednica Općine Koprivnički Bregi u sklopu Dana općine održana je večeras u Vatrogasnom domu. Na zaista prekrasno slavlje, započeto u 19 sati, stigli su brojni ugledni gosti među kojima su bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, saborski zastupnik Damir Felak, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenica načelnika Općine Đelekovec Marina Mihalec, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić, zamjenik načelnika Općine Molve Martin Tuba te mnogi drugi.

Dočekao ih je, naravno, načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić koji je po deseti puta držao govor na svečanim sjednicama. Svečanost je započela intoniranjem hrvatske himne te minutom šutnje za sve preminule vijećnike, dok su ranije postavljeni vijenci u spomen na iste.

– Drago mi je što ste u ovolikom broju došli uveličati sjednicu. Od posljednje svečane sjednice dogodilo se puno toga, jedna je to od najboljih godina po pitanju investicija i projekata. Zaista, intenzitet investicija bio je iznad svih očekivanja što je posljedica vizije postavljene prije 10-ak godina. Odredili smo se da nam je bitno ulaganje u mlade, obrazovanje, važni su komunalni uvjeti te briga za svakog mještana. Ispunjavanjem tih projekata i strategija došli smo do današnjih, velikih stvari – govorio je Hudić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Među velikim projektima koje je naveo nalazi se izgradnja pješačke staze u vrijednosti 600 tisuća kuna, jednako vrijedna nadogradnja vrtića čije je otvorenje bilo prije par dana, zatim pješačko-biciklistička staza od Štaglinca koja prilazi kraju, a čija je vrijednost 2,2 milijuna kuna, napravljena u suradnji s Hrvatskim cestama, kojima se zahvalio jer više pješaci i biciklisti neće biti u opasnosti.

– Skoro smo sve izgradili, a netko to mora koristiti i živjeti ovdje. Mladim obiteljima stvaramo uvjete za ostanak. Zaista imamo kvalitetne uvjete – dodao je.

U skladu s dosadašnjim vrhunskim rezultatima idu i planovi za budućnost, a to je, za početak, izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Jeduševac, veliki projekt čiji bi radovi trebali krenuti ove godine. Ne manje važni su i pješački most na ulazu u općinu za koji je novac stigao kroz natječaj te parkiralište nasuprot groblja u Glogovcu.

Konstantnim mjerama podupiru sve generacije

Hudić, naravno, nije zaboravio niti na udruge, klubove, društva te školu i vrtić, pri čemu je naglasio odluku o kupnji radnih bilježnica za sve učenike. Konstantnim novim mjerama, objasnio je, financijski podupiru sve generacije, od najmlađih do najstarijih te socijalno ugroženih.

Svi oni neizostavni su dio društvenog života kojega obogaćuju. Smatramo kako ih je potrebno nagraditi te kontinuirano ulažemo u objekte koje koriste. S ponosom mogu reći da svi imaju objekte visoke razine – rekao je, dodavši kako rade i na projektu zbrinjavanja otpada s Komunalcom, a važan partner su i Koprivničke vode s kojima žele realizirati mnoštvo drugih ideja.

Potvrdio je kako je većina odluka Općinskog vijeća donesena jednoglasno. Razlog je to za vjeru da su na pravome putu te da isto svi prepoznaju.

– Svim stanovnicima sretan Dan općine i hvala što ste došli. Hvala vam na svemu što ste napravili – zaključio je Hudić.

Čestitkama se, među ostalima, pridružio načelnik Mario Švegović, kazavši kako mu je čast pozdraviti sve okupljene.

Foto: Ivan Balija
Mario Švegović // Foto: Ivan Balija

– Realiziralo se puno projekata. Pješačko-biciklistička staza gotova je uz sve nedaće. Lijepo je, također, čuti da se brine o mladima. Načelnicima je to prioritet uzevši u obzir odljev građana. Bit općine jest bogati društveni život. Stoga se zahvaljujem na obogaćivanju istoga i ostvarenju velikih projekata – kazao je Švegović.

U ime župana Darka Korena govorio je zamjenik Ratimir Ljubić. Rad, trud, prekovremeni sati i sreća potrebni su, smatra Ljubić, za uspjeh, a njih su Koprivnički Bregi ispunili.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

– Infrastruktura je divna i krasna, ali nekome ona mora pomoći. Općina je to prepoznala. Radi se za dobrobit mladih. a takva orijentacija jako je bitna. Uz ulaganje u školstvo i vrtiće, nadam se da će obitelji ostati jer im je to potrebno osigurati. Koprivnica je blizu, bez problema mogu putovati na posao. Nadam se da će broj stanovnika rasti te da ćemo i sljedeće godine čestitati na projektima – izrekao je Ljubić pred prepunom dvoranom.

Među onima koji su željeli izreći pokoju riječ bio je i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, pohvalivši projekt na području Jeduševca koji nije pao s neba, već je plod zajedničkog rada područne samouprave, saborskih zastupnika i Hrvatskih voda koje ulažu znatna sredstva kako bi se osigurao gospodarski rast.

Foto: Ivan Balija
Davor Vukmirić // Foto: Ivan Balija

Saborski zastupnik Damir Felak smatra kako svi dijelovi općine mogu biti ponosni na način na koji djeluje. Istaknuo je, pritom, potrebu za mudrim vodstvom te naglasio jednu želju.

Moja želja je da Bregi, smješteni nedaleko Koprivnice, budu ugodni za život, da ljudi dolaze i osnivaju domove. Postoje svi preduvjeti. Želim da završite projekte. Neka nam se Bregi razvijaju na ponos sviju – zaključio je.

Foto: Ivan Balija
Damir Felak Foto: Ivan Balija

Nakon što je ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi, Karolina Vidović, zatražila riječ tijekom koje se zahvalila na vrhunskoj suradnji općine sa školom, na red je došla dodjela prekrasnoga poklona vlč. Josipu Koščaku koji je nevjerojatne 33 godine djelovao na području Koprivničkih Bregi. Kao zahvalu za vrhunsku službu, Hudić mu je uručio sliku barokne crkve s anđelima, varaždinskog autora Željka Prsteca.

– Hvala na svemu što ste učinili. Želim vam puno zdravlja, sreće i mira u mirovini. Nadam se da ćete nas posjetiti i da nas nećete zaboraviti – poručio je Hudić Koščaku koji je pohvale, čestitke i dobre želje primio i od ostalih govornika.

Foto: Ivan Balija
Predaja poklona vlč. Josipu Koščaku // Foto: Ivan Balija

Prije svečane večere uslijedio je nastup Kulturno-umjetničkog društva Rudar Glogovac koji je oduševio okupljene. Međutim, tu nije kraj obilježavanju prekrasnih dana za Općinu Koprivnički Bregi. Za petak i subotu rezervirani su, vjerujemo, nezaboravni koncerti Lidije Bačić i Mate Bulića.

Nastup KUD-a Rudar Glogovac na svečanoj sjednici Općine Koprivnički Bregi

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 21. August 2019