NASUPROT PODRAVKE

FOTO/VIDEO Osnovna škola Đuro Ester konačno otvorila vrata dvorane, L. Turk: Kad je bilo ružno vrijeme, tjelesni smo imali čak na hodniku

Radovi koji su krenuli u listopadu dovršeni su prošlog mjeseca, a sama izgradnja objekta površine oko 1420 kvadrata koštala je 10.5 milijuna kuna. U sklopu dvorane obnovljeno je i parkiralište s pedesetak mjesta i autobusnim stajalištem.

11:43h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koprivnička Osnovna škola Đuro Ester danas je službeno predstavila i otvorila svoju novu sportsku dvoranu. Radovi koji su krenuli u listopadu dovršeni su prošlog mjeseca, a sama izgradnja objekta površine oko 1420 kvadrata koštala je 10,5 milijuna kuna. U sklopu dvorane obnovljeno je i parkiralište s pedesetak mjesta i autobusnim stajalištem.

Foto: Ivan Balija
Lucija Turk // Foto: Ivan Balija

Program svečanog otvaranja vodila je sedmašica Lucija Turk.

– Moje ime je Lucija Turk i učenica sam sedmog razreda. Bavim se svim i svačim, osim sportom, ali kad gledam ovu dvoranu, mislim si, pa baš bih mogla nešto početi trenirati. Već godinama prijatelji iz razreda i ja sanjamo o velikoj pravoj dvorani u kojoj bismo mogli imati tjelesni. Jer, znate, kad je vani bilo ružno vrijeme, mi smo tjelesni imali u onoj maloj dvorani, učionici, ili čak na hodniku. Iako je bilo teško, naša škola je nama radost. Važna je za naše djetinjstvo i mijenjali je nikako ne bismo – kazala je na početku.

Leona Tasoti Kivač potom je izvela himnu škole Đuro Ester. Uslijedio je govor ravnateljice Sanje Prelogović.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Sve vas pozdravljam u ime svih učenika, djelatnika i roditelja te u svoje osobno ime na današnjem otvaranju sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester. U ove 62 godine otkad postoji školska zgrada, mnogi ljudi imali su želju na ovom mjestu izgraditi dvoranu za oko 800 učenika. Današnji gradonačelnik i svi njegovi suradnici to su realizirali. Hvala vam, gradonačelniče. Hvala svakome tko je vjerovao u vas i podržao vas u ideju izgradnje dvorane. Upravo mi svi koji smo danas ovdje sudionici smo povijesnog trenutka kada se san mnogih ostvario. Stoga zahvaljujem u ime svih prošlih, sadašnjih i budućih učenika, roditelja, djelatnika i ravnatelja, svima koji su sudjelovali u izgradnji dvorane, svima koji su doprinijeli da dvorana i kompletni okoliš dvorane budu napravljeni kvalitetno i funkcionalno. Hvala što ste utkali u gradnju svoje sposobnosti, stručnost, znanje i ljubav. Presretni smo što dvorana svojom veličinom zadovoljava održavanje nastave i sportskih događanja, što je akustična i poslužit će nam za različita kulturna događanja. Dvorana će služiti na dobrobit svih naših učenika, ali i sportaša i djece, mladosti našega grada koja će u njoj provoditi svoje slobodno vrijeme. Neka svi koji uđu u dvoranu budu sretni i uspješni, čuvani i sigurni. Hvala vam – rekla je ravnateljica.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mirko Habijanec, predsjednik Uprave križevačke tvrtke Radnik, koja je radila na izgradnji dvorane, školi je povodom otvorenja odlučio pokloniti jednu sliku.

– Kao sjećanje na graditelje i na ovaj svečani dan, poklonit ćemo školi jedno umjetničko djelo, sliku našeg akademskog slikara Ivana Andrašića iz Koprivnice. To je jedno ulje na staklu i on je ovom prigodom napravio ovu lijepu sliku. Ovo neka bude jedna uspomena za današnji dan, za gradnju, i neka ovaj objekt služi učenicima, školi, svim naraštajima, budućim generacijama i doprinosu fizičke kulture, sporta ovdje u Koprivnici, ali i u Hrvatskoj – poručio je Habijanec.

Gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je kako je škola na svoju dvoranu čekala desetljećima.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Svima onima koji su svakodnevno ovdje, koji svakodnevno brinu o ovoj školi, veliko hvala. Ova škola je to čekala desetljećima, svojim rezultatima i svojim ostvarenjima to je zavrijedila odavno i vjerujem da vam na ovaj način dajemo jedan novi poticaj da i dalje ostanete ponos ovoga grada, kao što ste bili sve ove godine. Došlo je vrijeme da na veselje svih učenica, svih učenika, ali naravno i svih naših sportašica i sportaša u Koprivnici, otvorimo ovaj doista prekrasan i za ovaj dio grada i povijesni objekt – istaknuo je Jakšić.

Pjesmu Koprivnica, grade moj prije samog su rezanja vrpce izvele učenice Sara Višak i Anamarija Buhić, da bi nakon toga posjetitelji krenuli u razgledavanje dvorane. Ni učenici ne kriju oduševljenje, pa nam je tako osmaš Luka Kiš rekao kako smatra da će dvorana odlično služiti svim polaznicima škole.

– Drago mi je da smo dobili dvoranu. To je nešto što se čeka godinama i drago nam je da je napokon imamo u dvorištu škole. Mislim da će super služiti nama učenicima za satove tjelesnog, a možda i ostale prigode za različita okupljanja. Vjerujem da će ova dvorana nama učenicima pomoći za različite događaje – zaključio je Kiš.