đurđevačka udruga Peski-Art

FOTO-VIDEO Otvorenje izložbe pisanica Uskrsu ususret

14:30h
0
Izložba pisanica // Foto: Branko Novosel
Izložba pisanica // Foto: Branko Novosel

Prvo mjesto osvojila je Udruga Sveta Margareta Dubrava (Vrbovečka), drugo mjesto Jasna Koncer (Zagreb), a treće Zdravko Benko (Ferdinandovac).

U organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac održana je, u Domu Mladen Markač, druga po redu izložba pisanica Uskrsu ususret 2016. na kojoj je nastupilo 34 izlagača iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

U programu otvorenja sudjelovao je Dječji zbor dječjeg vrtića Maslačak, a sve nazočne pozdravili su predsjednica Mjesnog odbora  Peski Ljubica Cestar,  Anđela Lenhard Antolin koja je napisala predgovor za izložbu i koja je govorila o tradiciji ukrašavanja i izlaganja pisanica. Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Posjetitelji su mogli i glasati za najljepše uređeni izlagački prostor te su na kraju izložbe proglašeni najbolji izlagači po mišljenju posjetitelja. Prvo mjesto osvojila je Udruga Sveta Margareta Dubrava (Vrbovečka), drugo mjesto Jasna Koncer (Zagreb), a treće Zdravko Benko (Ferdinandovac).
Udruga je čestitala svim izlagačima i zahvalila na sudjelovanju, a predsjednik Udruge Franjo Mihočka pozvao je sve izlagače da već sad razmišljaju i o idućoj godini kada je najavljena treća izložba Uskrsu ususret 2017.