Veselom dječjom pjesmom, igrom u novim prostorijama s novim igračkama i rezanjem vrpce danas je otvoren praktički iz temelja obnovljen jedini đurđevački vrtić, Maslačak.

Tako će nešto 240 vrtićaraca u 11 skupina krenuti u vrtić koji je od kolovoza prošao temeljitu promjenu i osvježavanje.

– U posljednjih pola godine uložili smo više od tri milijuna kuna. Na početku je investicija obuhvaćala novu kotlovnicu, podno grijanje i kompletnu obnovu kupaonica i sanitarnih čvorova. No, tijekom toga smo se odlučili na dodatne radove na izmjeni instalacija, vanjske i unutarnje stolarije i možemo sada reći da vrtić ima potpuno nove materijalne uvjete. To će djeci omogućiti da imaju sve što trebaju, a to je topao i siguran prostor za boravak – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

DV Maslačak, Đurđevac // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Dodao je da, iako je jedini, Maslačak pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta. Uskoro će se raspisati natječaj za energetsku obnovu osnovne škole, čime će se zaokružiti ulaganje u školovanje na području Đurđevca.

– Sve je sad puno bolje, primjerice, tu je podno grijanje tako da djeca više ne moraju paziti na radijatore, tu su nove kupaonice i nove sobe s namještajem, sve je odlično – zadovoljna je ravnateljica vrtića Martina Repić.

Na otvorenju su i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i dožupan Ratimir Ljubić čestitali na učinjenom i poželjeli mališanima radostan boravak u novom prostoru.

Jedno od djece koja pohađaju Maslačak je i kćer Gorana Jankovića, jednog od roditelja koji su danas došli vidjeti što se to u zgradi vrtića radilo proteklih mjeseci.

DV Maslačak, Đurđevac // Foto: Matija Gudlin
Goran Janković // Foto: Matija Gudlin

– Njoj je uvijek tu bilo lijepo zbog odgajateljica, koje su stvarno izvrsne, a sada kada je sve novouređeno, bit će joj još i ljepše. Zadovoljan sam i cijenom vrtića, pruža nam sve što treba tako da nije prevelika – smatra on.

Spomenimo da roditelji plaćaju 500 kuna po djetetu, što se smanjuje ako imaju više djece u vrtiću, a ukupna ekonomska cijena je 1200 kuna, od koje ostatak pokriva Grad.

Vrtić Maslačak svečano je otvoren!

Posted by Epodravina.hr on Freitag, 12. Januar 2018

 

Novi Maslačak izbliza

Posted by Epodravina.hr on Freitag, 12. Januar 2018