Hrvatska KAKVU TREBAMO

FOTO/VIDEO Plenković i ministri u radnom posjetu Koprivnici: Pravovremeno i čvrsto smo odgovorili na krizu

Gdje su danas hrvatski gospodarstvenici u odnosu na svjetsku i europsku konkurenciju

12:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnom je posjetu Koprivnici gdje je tijekom prijepodneva prisustvovao konferenciji Hrvatska kakvu trebamo – Porezna politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva održanoj u novom ambijentu Podravkinog restorana Štagelj.


Premijera Plenovkića dočekao je Marin Pucar, kao i župan Darko Koren, dožupan Darko Sobota, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Hrvatski poduzetnici i gospodarstvenici ovom su prilikom raspravljali o tome gdje su danas u odnosu na svjetsku i europsku konkurenciju te što učiniti da budu privlačniji stranim investitorima.

Uz predsjednika Vlade su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Premijer Plenković u svom obraćanju kazao je kako Vlada na koronakrizu odgovorila pravovremeno, čvrsto i odlučno, a cilj je bio sačuvati radna mjesta, što su i učinili.

Okupljenima se obratio domaćin Konferencije, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar koji je naglasio kako je hrvatsko gospodarstvo izuzetno dobro odreagiralo na krizu uzrokovanu korona virusom te istaknuo kako očekuje da u narednom periodu reakcija na krizu koja nas čeka još narednih šest mjeseci do godinu dana bude adekvatna, da se sačuvaju radna mjesta, osigura dovoljna likvidnost hrvatskih kompanija i poduzetnika i na kraju krize krene hrvatski oporavak i rast, koji bi prema prognozama trebao biti od 5 do 7 posto.

– Prije nepunih godinu dana imali smo pozitivne ekonomske pokazatelje, no dogodilo se nešto neočekivano što nam je promijenilo živote i funkcioniranje kompanija. Morali smo tražiti rješenja kako funkcionirati u ovoj krizi, a Imali smo razumijevanje od Vlade i na prvo smo mjesto stavili očuvanje radnih mjesta. Mjere koje smo donijeli uzrokoval su to da se ne obistine crne prognoze. Gospodarstvo očekuje strateški i dugoročniji razvoj, a za to su potrebne reforme. Krizu moramo iskoristiti da gospodarstvenici, sindikati i vlada krenu zajedno u njihovo provođenje – rekao je Pucar.

Premijer će posjet iskoristiti i za sastanak s županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem, a uskoro će i pred pivnicom Kraluš pričati o brzoj cesti.

Plenković stigao u Štagelj na PRC-u

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 22. September 2020

 

čitam...