Dan ružičastih majica

FOTO/VIDEO Pogledajte kako su se u Obrtničkoj školi uz zabavu, bubnjeve i boksačku vreću obračunali s nasiljem među vršnjacima

Kako je bilo danas u Obrtničkoj školi, pogledajte u našem videu i fotogaleriji.

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Vršnjačko nasilje čest je problem među mladima, a kako bi to osvijestili, Obrtnička škola u Koprivnici treću je godinu zaredom obilježila Dan ružičastih majica.

U jutarnjoj smjeni Maja Gregurović, policijska službenica Policijske uprave koprivničko-križevačke, održala je predavanje na temu govora mržnje, vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu.

U poslijepodnevnoj smjeni, za učenike prvih razreda pripremljena je projekciju filma Oblak redatelja Miroslava Sikavice.

U hodniku škole postavljena je boksačka vreća i set bubnjeva za učenike, čime ih se želi potaknuti na jedan od primjerenih načina nošenja sa stresom i frustracijama.

Za one koji ne znaju, Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači, a pokrenula ga je jedna kanadska udruga zbog događaja koji se dogodio u tamošnjoj školi. Naime, jedan učenik došao je u školu u ružičastoj majici kako bi dao podršku svojoj majci oboljeloj od raka dojke, a zbog toga što je nosio ružičastu majicu, drugi učenici su ga pretukli. Ipak, idućih dana sve više i više učenika dolazilo je u ružičastim majicama kako bi mu pružili podršku.

Kako je bilo danas u Obrtničkoj školi, pogledajte u našem videu i fotogaleriji.

Dan ružičastih majica u Obrtničkoj školi

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 28. Februar 2018

 

čitam...