trg žarka dolinara

FOTO/VIDEO Ponos i sreća obitelji prvostupnika obilježili prve diplome novopečenim novinarima Sjevera

Veliku dvoranu ispunila su ozarena lica ponosnih roditelja, braće i sestara, kao i uzbuđena lica novopečenih novinara. Neki od njih nisu mogli sakriti uzbuđenje pa je potekla i suza radosnica.

11:47h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Sveučilište Sjever odgojilo je jednu generaciju prvostupnika studija Novinarstva, Medijskog dizajna i Poslovanja i menadžmenta. Svečana promocija održana je danas u prostorima sveučilišta.

Veliku dvoranu ispunila su ozarena lica ponosnih roditelja, braće i sestara, kao i uzbuđena lica novopečenih novinara. Neki od njih nisu mogli sakriti uzbuđenje pa je potekla i suza radosnica. Na početku ceremonije pročelnica Gordana Tkalec pozdravila je sve prvostupnike i poželjela im sreću u daljnem školovanju i životu.

– Ovo je četvrta promocija na Svučilištu Sjever, ove godine su tu 92 promoventa. Godina je bila uspješna i jako smo zadovoljni, najatraktivnije smo sveučilište u Hrvatskoj, otvorili smo doktorski studij, puno radimo i jako sam zadovojlna rezultatima. Medijski dizajn je imao najviše zainteresiranih, međutim svi su smjerovi popunjeni. Drago mi je što studenti iz cijele Hrvatske dolaze studirati na Sjever – kazala je pročelnica Tkalec i dodala kako je trećina studenata novinarstva odlučilo nastavilo studij u Koprivnici.

Također, velik broj njih i radi usporedno sa studiranjem. Pri samom kraju svečanog dijela pročelnica Tkalec zamolila je prvostupnike da se okrenu svojim obiteljima i nek’ oni njima zaplješću u znak hvale. Studentima su diplome, osim pročelnice, uručili i pročelnik Odsjeka za novinarstvo doc. dr. sc. Željko Krušelj te akademska tajnica Sveučilišta Ivana Bagarić Peroš.

Foto: Ivan Balija
Miroslav Miletić // Foto: Ivan Balija

Neki od njih odlučili su se nastaviti studirati na diplomskom studiju novinarstva na Sveučilištu Sjever, a jedan od njih je Miroslav Miletić (30), student s najboljim prosjekom na preddiplomskom studiju novinarstva.

– Već deset godina radim u medijima. Profesori su ovdje jako susretljivi, predavanja su dobro koncipirana i dobar je omjer prakse i teorije. Svakom bih preporučio ovaj fakultet – rekao je ponajbolji student.

Katarina Cvitić također nastavlja studiranje na diplomskom studiju novinarstva na Sjeveru, a to joj je ujedno bio jedini izbor.

Foto: Ivan Balija
Katarina Cvitić // Foto: Ivan Balija

– Nakon faksa planiram se zaposliti u Virovitici, odakle jesam. Fakultet je manji stoga se profesori stignu svakom više posvetiti, znaju nam ime i prezime i naš cjelokupan rad. Svakom bih preporučila Sjever – rekla je Katarina.

U 12 sati bit će promocija prvostupnika Medijskog dizajna, a u 14 sati prvostupnika Poslovanja i Menadžmenta u medijima.

Uručenje diploma prvostupnicima

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 13. Februar 2019

Promocija prvostupnika Novinarstva Sveučilišta Sjever

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 13. Februar 2019

čitam...