jubilarna deseta godina

FOTO/VIDEO Pravi festival sportskog veselja i ove godine okupio čak 1000 učenika

Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

12:04h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U dvorani Srednje škole danas se održava jubilarna deseta po redu sportska manifestacija kojoj je cilj promicanje zdravlja i aktivnog načina života među djecom na području grada Koprivnice, stvaranje pobjedničkog duha i poticanje prava na jednakost među djecom. Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada.

Okupilo se oko 1000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, koji će se cijeli dan natjecati u nizu sportskih disciplina.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i dječji gradonačelnik Lovro Mršić svečano su otvorili ovu manifestaciju te su podravili sve prisutne među kojima su najponosniji bili roditelji učenika.

Učenici drugih i četvrtih razreda natječu se u atletici, malom nogometu i graničaru, a nakon toga slijedi uručenje medalja i pehara. U poslijepodnevnim satima natjecat će se učenici prvih i trećih razreda s time da je svečani mimohod predviđen u 13 sati, a podjela medalja u 16 sati. Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

Društvo Naša djeca Koprivnica Školsku olimpijadu organizira u partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Udrugom kineziologa Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović, Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

– Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanjem je sve veći, uključuju se i područne škole,a djeca se danim pripremaju za natjecanja. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja- ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade, koju podržava i Podravka, nastupaju i plesne grupe te pjevači iz škola, stoga je to i ove godine pravi festival sportskog veselja.

Živo je na Olimpijadi 🙂

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 9. November 2018

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW