ivanečki kresovi

FOTO/VIDEO Predivan prikaz običaja paljenja krijesa u Koprivničkom Ivancu privukao mnoštvo

Guštati možete od 21 sat do kasno u noć u šatoru uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni sastav Profeel.

21:32h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Već tradicionalni Ivanečki kresovi, 31. po redu, počeli su jučer. Veliko je to slavlje za sve mještane općine Koprivnički Ivanec. Još je jedna manifestacija uveličala ovaj i ovako velik događaj, a to su 4. Ivanečke kresnice. 


– Obje manifestacije odnose se na predstavljanje folklornih pjesama, plesova, narodnih nošnji i običaja. Osim folklornih manifestacija, u sklopu programa Europa za građane održati će se i razne edukativne radionice, prezentacije i javne tribine koje su razdijeljena na sva tri dana trajanja programa, a na koja Vas sve pozivamo da nam se pridružite – rekao je jučer na otvorenju načelnik općine Mario Švegović.

Tako su i danas u Koprivničkom Ivancu bile organizirane brojne radionice edukativnog i zabavnog karaktera. Radionice su počele već u 10 sati, a teme su bile razne: radionica Aktivni građani; radionica i manifestacija Mali Europljani –  4. Ivanečke kresnice  – sudjeluju iz Poljske društvo Małe Zręczyce te iz Hrvatske KUD Golubovec te DIF Koprivnički Ivanec; radionica Umijeće izrade ivanečkog veza; radionica Kulturne razlike i sličnosti u EU – revija narodnih nošnji sudionika.

Predivan prikaz običaja paljenja krijesa mogli ste vidjeti u 20.15 sati, a fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.

Guštati možete od 21 sat do kasno u noć u šatoru uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni sastav Profeel.

čitam...