liga protiv raka

FOTO/VIDEO Puhački orkestar Virje svirao za oboljele od raka, a brojna publika je uživala u njihovim izvedbama

12:20h
0
Foto: koprivnica.hr

U prepunoj dvorani Doma mladih jučer je održan tradicionalni koncert u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku okupljenima se ispred Lige obratio dr. Željko Odobašić koji se u svom govoru osvrnuo na loše rezultate Hrvatske kada se govori o podacima oboljelih i izliječenih od raka.

Naime, Hrvatska spada među države koje bilježe sve veći broj oboljelih od raka, a također ne spada u države u kojima raste postotak izlječivosti od raka. Razlog tome je što se rak većinom otkriva u poodmaklom stadiju, kada su rezultati liječenja daleko lošiji. Upravo zato Liga je u protekloj godini naglasak stavila na mlade, edukaciju, a samim time prevenciju zloćudnih bolesti.

Tradicionalno, koncert se svake godine organizira u mjesecu studenom, mjesecu borbe proti raka. Mnogobrojna publika uživala je u nastupu Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a koncert je organiziran u suradnji s Družbom Braća hrvatskog zmaja i Hrvatskim društvom skladatelja, a sav prihod koncerta namijenjen je borbi protiv raka.

Puhački orkestar je izvedbom poznatih skladbi oduševio publiku i uveo ih u blagdansko raspoloženje.

Ispred Grada Koprivnice koncertu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž dok je ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan bio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a svoje Virovce došao je podržati načelnik općine Mirko Perok.

Gepostet von Grad Koprivnica am Freitag, 23. November 2018

čitam...
Loading...