advent u radovima

FOTO/VIDEO Radovi na Zrinskom trgu samo što nisu počeli, evo kada će biti zabačena prva lopata

Prva će lopata biti zakopana baš na Zrinskom trgu, koji ide u kompletnu rekonstrukciju, o čemu smo već nadugo i naširoko pisali.

14:11h
0
Foto: Ivan Balija
Jakšić kaže kako će se više toga znati nakon što se donese Nacionalni plan oporavka // Foto: Ivan Balija

Napokon kreću radovi na toliko čekanoj obnovi Zrinskog trga. Kako je i najavljivano, uskoro nakon Dana grada, 4. studenog, središte će početi poprimati novi, urbani izgled.

Kako su za ePodravinu potvrdili iz Gradske uprave, radovi počinju za par dana, odnosno tijekom idućeg tjedna.

Prva će lopata biti zakopana baš na Zrinskom trgu, koji ide u kompletnu rekonstrukciju, o čemu smo već nadugo i naširoko pisali. Novi bi trg trebao u punom sjaju zablistati za godinu dana, možda i ranije, koliko je predviđeno trajanje radova.

– Konkretno, prve lopate zabacit će radnici KC voda, koji kreću s kanalizacijom i izmjenom kolektora. Stari će zapuniti i zatvoriti i pored njega postaviti potpuno novi. Oni su spremni za početak radova – upoznao nas je Jakšić s prvim detaljima obnove.

Dodao je kako nitko ne bi trebao imati problema zbog tih radova, niti zatvarati vrata svoje radnje na neko vrijeme.

Budući izgled Zrinskog trga // Foto: NFO

– Dapače, vodimo računa o njima baš kao i o kupcima, odnosno posjetiteljima kafića, koji neće imati problema s prilaskom istima. Općenito gledano, prolazi kroz središte grada će u svakom trenutku radova biti osigurani, neće se to raskopati na način da cijeli centar bude rasturen, da ne možeš ni naprijed ni nazad. Uz park i kafiće moći će se prolaziti – pojašnjava prvi čovjek grada.

Napominje da su brojni građani vezani su uz naš centar grada te vjeruje da će rekonstrukcija ljudima najviše značiti.

– Čeka se na to uređenje već 30 godina i sad će napokon početi – naglasio je.

Kako smo već pisali, centar Koprivnice dobit će nove sadržaje poput fontane ispred vijećnice, bit će više zelenila te brojni mini sadržaji poput “art” zone ispred Galerije, odnosno “book” zone ispred knjižnice. Bit će tu i nove zone s klupama i parkinzima za bicikle, trebali bismo dobiti i novi spomenik biciklima, a u projektu je i novi drvored, namijenjen “chill” i “pop up” zoni. S druge strane, neće više biti jedne ogromne betonske plohe kakvu sad imamo, a neće biti ni ovih, starih, polurazbijenih pločica na koje svi moramo paziti kad hodamo samim centrom grada. Ukratko, čeka nas mnogo promjena.

 

Foto: NFO
Foto: NFO
Šetnica uz park // Foto: NFO
Budući izgled Zrinskog trga // Foto: NFO