Galerija Josip Generalić

FOTO/VIDEO Slovenski slikari izložbom uveličali Dane općine Hlebine

Izložba ostaje otvorena do 4. listopada 2018. godine.

10:04h
0
Foto: Branko Novosel

Prigodom obilježavanja Dana općine Hlebine otvorena je izložba slikarskih djela četiri umjetnika iz Slovenije u Galeriji Josip Generalić.

Slikari su članovi udruge DLU Rifnik iz Šentjura u Sloveniji. Svoje radove izložili su slikari Ivo Brodej, Martin Čater, Dragan Podavac i Robert Podpečan. Program otvaranja izložbe vodio je Ivan Generalić, unuk Ivana Generalića.

Svoje dojmove s izložbe dao je predsjednik Udruge slikara i kipara naive Zlatko Kolarek. Načelnica općine Hlebina Božica Trnski pozdravila goste iz Slovenije i poželjela nastavak suradnje mjesta Šentjur i Hlebina. Pročelnica za kulturu iz Šentjura gospođa Judita Menthans Šarlah zahvalila se domaćinima i poželjela još puno ovakvih izložbi, kao i kod njih u Sloveniji. Svoje dojmove o izložbe imao je i posebni gost iz ministarstva Slovenske ambasade u RH Matjaž Marko. O radu udruge DLU Rufnik upoznao je prisutne Ivo Brodej, likovni pedagog. Slikar Martin Čater dirnuto je govorio o velikoj časti što im je pružena za izlaganje svojih slikarskih djela u Galeriji Josipa Generalića. Izložbu je otvorila pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacional ne manjine Koprivničko-križevačke županije gđa Ana Mušlek.

Glazbeni dio pripremile su djevojke Mirna Kovač klarinet, Lucija Frančić saksofont i Tihana Mustaf gitara. Recitacije je izvela Monika Međimurec. Izložba ostaje otvorena do 4. listopada 2018. godine.

čitam...