Predizborna kampanja

FOTO/VIDEO Sobota i Jandroković dočekali premijera Plenkovića u Koprivnici: “Napravili smo puno za Podravinu i Prigorje, očekujemo pobjedu”

Plenković smatra da na predstojećim izborima glasači trebaju birati one koji su se do sada dokazali u vremenu krize i doprinijeli sadašnjem stanju u županiji.

14:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Koprivnicu i sastao se s kandidatima II. izborne jedinice predvođenima nositeljem liste Gordanom Jandrokovićem i koprivničko-križevačkim dožupanom Darkom Sobotom.

Kandidati HDZ-a danas su u obilasku Koprivničko-križevačke županije pa su tako ujutro posjetili Križevce, gdje su se družili s građanima i posjetili tvrtku Radnik. U Koprivnici su se okupili na terasi pivnice Kraluš na Zrinskom trgu, a tu su dočekali i premijera Plenkovića.

Premijer je u svom obraćanju nabrojio što je sve ova vlada učinila za Podravinu i Prigorje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ova je vlada napravila puno za Koprivničko-križevačku županiju. Povećali smo prihode županije, grada i općina za 102 milijuna kuna, s tim sredstavima mogli su realizirati svoje projekte. Ugovoreno je EU sredstava 2,3 milijarde kuna za ovo područje. U vremenu koronavirusa konkretna pomoć poslodavcima za plaće do sada je isplaćena u visini 76 milijuna kuna. Na taj način zadržali smo brojna radna mjesta u županiji, kao i u Hrvatskoj – napomenuo je Plenković.

Samim time, smatra da na predstojećim izborima glasači trebaju birati one koji su se do sada dokazali u vremenu krize i doprinijeli sadašnjem stanju u županiji.

Foto: Ivan Balija
Andrej Plenković // Foto: Ivan Balija

– Osvojili smo 2016. godine šest mandata, imamo sjajne kandidate ovaj put, očekujemo isti rezultat. Podrška ovdje je sjajna i to će se vidjeti na rezultatima – vjeruje premijer.

Komentirao je i navode da bi trebao biti u samoizolaciji zbog kontakta s Novakom Đokovićem, koji je zaaržen koronavirusom. Ponovio je da po definiciji nije bio u bliskom kontaktu te da se radi o predizbornim igrama oporbe.

– Razumijemo želju SDP-a da predsjednik HDZ-a bude u samoizolaciji, ali ogromna je razlika u tome što su tenisači proveli dane zajedno i u tome što sam ja proveo par minuta.
I dalje ćemo kao Vlada brinuti za zdravlje naših građana, imamo iskustvo, svu zaštitnu opremu – rekao je Plenković.

Foto: Ivan Balija
Gordan Jandroković // Foto: Ivan Balija

– Niti SDP niti Škoro nisu osigurali investicije, sigurne mirovine i plaće, da smo spremni reaktivirati ekonomiju. Zato na ovim izborima glasajte za one koji su sigurni u krizi, a ne za šarlatane – dodao je.

Na izbore je pozvao i nositelj II. izborne jedinice Gordan Jandroković. Upozorio je da glas za druge desne opcije zapravo osnažuje ljevicu.

– U II. Izbornoj jedinici očekujemo pobjedu i šest mandata. Imam samo jednu poruku za birače, dajte glas HDZ-u, svaka druga opcija s desne strane može RESTART koaliciji dati na snazi. Pozivam sve birače desnice da glasaju za HDZ – istaknuo je Jandroković.

 

Andrej Plenković stigao u Koprivnicu, dočekali ga Sobota i Jandroković

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 26. Juni 2020

Obraćanje Andreja Plenkovića u Koprivnici

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 26. Juni 2020

čitam...