Predizborna kampanja

FOTO/VIDEO Sobota, Jandroković i ostali HDZ-ovi kandidati družili se s građanima na tržnici: Želimo pobjedu u ovoj jedinici, dokazali smo se kao lideri u krizi

Jandroković je naglasio specifičnost izbora s obzirom na "novo normalno" u kojemu živimo zbog pandemije koronavirusa. Upravo zato, smatra Jandroković, važno je da građani pažljivo odaberu kome će dati glas.

10:48h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kandidati HDZ-a s liste II. izborne jedinice danas obilaze Koprivničko-križevačku županiju, a svoj su posjet započeli na koprivničkoj Gradskoj tržnici.

Tamo su nositelj liste Gordan Jandroković, dožupan i predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota, kandidatkinja za Sabor Sonja Celiščak, Gordan Grlić Radman, Miroslav Tuđman, Miro Totgergeli, Franciska Palić i članovi koprivničke organizacije HDZ-a razgovarali s građanima na tržnici, obišli štandove, kupili domaće proizvode i družili se s Koprivničancima.

Jandroković je i najavio izbore istaknuvši da se HDZ dokazao u vremenu krize i da ima potrebne lidere i kapacitet da vodi Hrvatsku iduće četiri godine.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– U ovoj jedinici smo uvijek snažni, prošli put smo osvojili šest mandata. Cilj je isti, želimo biti pobjednici s najvećim brojem glasova i mandata. Kako će se glasovi distribuirati, ne bih unaprijed prosuđivao. Vjerujem da HDZ ima kandidate i program koji će građani prepoznati. Dokazali smo se da znamo upravljati u krizi, osigurati sigurnost, plaće, mirovine, što je moguće normalniji život za naše građane u ovim vremenima. Razlika između nas i drugih kandidata je to što mi odgovaramo izazovima vremena, a glavni izazov ovog vremena je sigurnost – rekao je Jandroković.

Naglasio je specifičnost izbora s obzirom na “novo normalno” u kojemu živimo zbog pandemije koronavirusa. Upravo zato, smatra Jandroković, važno je da građani pažljivo odaberu kome će dati glas.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ovo nisu obični izbori, razlikuju se od svih dosadašnjih. Sada smo u novim okolnostima, i zdravstvenim i ekonomskim. Vlada je sjajno reagirala i u brizi za zdravlje građana i osiguravanju gospodarskih mjera. Čak 550.000 radnika iz privatnog sektora dobilo je plaće zahvaljujući državi. I u Koprivničko-križevačkoj je u dva mjeseca išlo više od 50 milijuna kuna za plaće u privatnom sektoru. Zato i tražimo povjerenje za idući mandat, ozbiljni smo, odgovorni i možemo voditi Hrvatsku u svim izazovima – kazao je Jandroković.

Foto: Ivan Balija
Gordan Jandroković // Foto: Ivan Balija

Zbog situacije s koronavirusom otkrio je da HDZ neće imati velikih skupova, ali će biti druženja s građanima kao što je bilo ovo današnje na tržnici, uz pridržavanje svih preporuka i potrebnih mjera.

– Moramo se i prilagoditi okolnostima. Sve je izgledalo odlično, no virus se očito ne da. Voditi ćemo kampanju na što kreativniji način, nećemo imati velikih skupova, no susretat ćemo se s ljudima vodeći računa o zdravlju i epidemiološkim standardima – rekao je.

Foto: Ivan Balija
Darko Sobota // Foto: Ivan Balija

Smatra da ponovno zatvaranje gospodarstva zbog pandemije nije opcija, već se svi moramo prilagoditi životu u “novom normalnom”, a tom logikom se i održavaju izbori u srpnju.

– Da smo ostali zatvoreni, stalo bi i gospodarstvo, ne bismo mogli dugo izdržati potpuno zatvaranje. Znamo kako virus funkcionira i koje standarde poštivati, mi ćemo ih se u kampanji držati. Ne možemo znati kako će se razvijati situacija, to smo govorili i kada smo donosili odluku o izborima u srpnju. Ne mislim da smo išli prebrzo jer ne znamo što bi bilo najesen, a da se tada izbori ne mogu održati, imali bismo krizu. Sada ćemo dobiti novu većinu i vladu koja će iduće četiri godine voditi zemlju i odgovoriti na sve izazove – naveo je Jandroković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, od HDZ-ovih kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima iz Koprivničko-križevačke županije, na listi II. izborne jedinice sedmo mjesto zauzima Darko Sobota, dok je Sonja Celiščak na 12.

Kandidati HDZ-a posjetili Koprivnicu

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 22. Juni 2020

Loading...