- Oglas -

Na mjestu gdje je sve počelo, u staroj tvornici juha i Vegete, danas je obilježen 60. rođendan Vegete. Skupila se tako puna dvorana brojnih poznatih lica koji su uživali u prigodnom programu kroz koji je sveprisutne vodio poznati Ivan Šarić.

Kako bi dokazali istinitost tvrdnje da se Vegeta prodaje u preko 50 zemalja, televizijskim prijenosom na licu mjesta sveprisutni su otišli do Moskve, New Yorka, Praga i Sidneya, gdje su se proteklom vremenu odradile ankete među građanima, koji su pak potvrdili da ne samo da koriste Vegetu, već znaju i da dolazi i Hrvatske, iz malog mjesta Koprivnica.

Foto: Ivan Balija
Marin Pucar // Foto: Ivan Balija

U svome obraćanju Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke spomenuo je kako je te 1959. godine lansirana Luna 1, a iste te godine stvorena je Vegeta.

- Oglas -

Te 1959. godine mali tim podravkaša na čelu sa Zlatom Bartl lansirao je Vegetu, koju su pak, s vremenom, najveće svjetske kompanije odlučile također lansirati u preko 50 zemalja svijeta. Početkom sedamdesetih godina desio se preokret, dogodio se kulinarski show “Male tajne velikih majstora kuhinje”, a upravo s nama je danas i Stevo Karapandža – riječi su Marina Pucara. Pucar je u svom kratkom obraćanju spomenuo kako je Podravka tržišni lider u 15 zemalja svijeta koji godišnje donosi gotovo milijardu kuna prihoda.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Zahvaljujući Vegeti stvarali smo i razvijali cijelu Podravku. Na nama je da u narednih 60 godina Vegetu učinimo još većim brendom – zaključio je Marin Pucar.

Svima prisutnima obratio se i premijer Andrej Plenković koji je na samom početku rekao kako vjeruje da u Hrvatskoj ne postoji osoba koja barem jednom nije probala Vegetu.

– Iza Podravke su vrlo dobri poslovni rezultati, prednost poduzeća su i izvrsne plaće, a samim time su i radnici zadovoljni. Drago mi je što smo danas obišli pogon proizvodnje Vegete. Vidim da je ona jedan od onih proizvoda koji se najviše izvozi. No, Podravka ima i mnoge druge sjajne proizvode, ali i marketinški program – rekao je premijer Plenković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.

– Vegeta je brend koji je obilježio naše živote, a budući da ja dolazim iz Bjelovara, ja vas uvjeravam da čak i tamo koriste Vegetu u šali je rekao Gordan Jandroković, podsjećajući na to kako se, kako on kaže, Koprivnica i Bjelovar baš i ne vole. Jandroković je spomenuo kako je Podravka poznata po vrlo dobrom odnosu prema zaposlenicima, što ga nikako ne čudi.

Svečanosti su između ostalog uz premijera Plenkovića i predsjednika Sabora Jandrokovića, nazočili i ministri, a bili su tu i gradonačelnik Mišel Jakšić i župan Darko Koren sa suradnicima.

Za glazbeni dio bio je zadužen pjevač Marko Tolja kojemu su se pridružili i plesači, a također je održana i kratka predstava kojom se prikazala povijest stvaranja Vegete.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/449211249110755/?t=5

 

https://www.facebook.com/epodravina/videos/725328484640281/?t=6

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).