u centru koprivnice

FOTO/VIDEO Stanarima prekipjelo, garaža im svako malo ‘pliva’ i širi se smrad fekalija, Komes: Iz grada nas ignoriraju, ako treba pravdu ćemo tražiti sudskim putem

U ovom trenutku laknulo bi nam i da nam gradski dužnosnici makar lažno obećaju da će riješiti problem, kaže predstavnik stanara

17:00h
0
poplava podzemna garaža
Zgrada se nalazi u Ulici pravednika među narodima // Foto: Ivan Balija

Stanari stambene zgrade broj sedam u Ulici pravednika među narodima u Koprivnici uoči svake kišne oluje strahuju od poplave koja je uzrokovana jakim padalinama, ali najvećim dijelom nekvalitetno napravljenim kanalizacijskim sustavom.

Nevrijeme s početka tjedna stanarima spomenute zgrade zadalo je nove muke, pogotovo izlijevanje vode u podzemnu garažu, gdje parkiraju svoje osobne automobile. Koprivnicu je tog dana ‘obasulo’ 13 litara kiše po metru kvadratnom, a šahtovi su uslijed velikih količina padalina bili beskorisni pošto je ih je voda ‘zaštopala’. Sadržaj kanalizacije ubrzo je počeo izlaziti na ulicu, a potom se i slijevati u podzemnu garažu.

Stanari su ogorčeni, podzemna garaža u potpunosti je bila poplavljena (vodu su ispumpavali vatrogasci), a zgradom se širio nesnosni smrad otpadnih voda. Kako nam je rekao predstavnik stanara Marko Komes, gradska uprava za njihovu situaciju ne brine previše.

podzemna garaža

– U zadnjih mjesec dana imali smo već nekoliko problema s otpadnim vodama koje su se izlile u prostorije podzemne garaže, ovako se jednostavno dalje ne može. Šahtovi i odvodne cijevi napravljeni su na katastrofalan način, čak i relativno male količine padalina ‘zaštopaju’ šahtove, koji se izlijevaju zajedno s fekalijama i ostalim sadržajem – priča nam.

Kaže da su nekoliko puta apelirali na gradsku upravu da se ovaj problem riješi, jer je pitanje kada će doći do veće štete.

– Još uvijek nismo dobili nikakav odgovor iz Grada. Oni su se već ranije ogradili oko problema, jer po njima je za ovakvu situaciju kriv izvođač radova. Svi stanari složni smo u tome da ćemo pravdu tražiti sudskim putem, a u ovom trenutku laknulo bi nam i da nam gradski dužnosnici makar lažno obećaju da će riješiti problem, a ne da nas ignoriraju – završio je Komes.

Upit o problemu s kojim se suočavaju stanari spomenute zgrade u Ulici pravednika među narodima u utorak smo poslali i u Grad i dobili sljedeći odgovor: 
Grad Koprivnica je upoznat s događajem poplavljivanja prostora podzemne garaže u Ulici pravednika među narodima u Koprivnici koji se dogodio prilikom nedavnog nevremena s velikom količinom oborina u kratkom vremenskom periodu. Gradske službe su obavile pregled stanja infrastrukture oborinske odvodnje prometnih površina te je utvrđeno kako su slivnici i priključci istih na sustav mješovite odvodnje u Ulici pravednika među narodima u ispravnom stanju. Dodatno smo zatražili od Koprivničkih voda, upravitelja sustava odvodnje, da hitno izvrše provjeru ispravnosti sustava odvodnje na predmetnom području te da se izvrši ispiranje istog i snimanje kamerom. U narednim danima navedeno će biti izvršeno te će se, ovisno o utvrđenom stanju kanalizacijskog sustava, poduzeti daljnji koraci.

 

podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar
podzemna garaža
Ustupio stanar