0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ENOGASTRO PONUDA

FOTO/VIDEO U Danima okusa u šest restorana kušajte podravske i prigorske delicije po povoljnim cijenama
F

U priču su se uključili koprivnički ugostiteljski objekti Hotel Zlatan i Pivnica Kraluš, izletište Sunčano selo u Jagnjedovcu, đurđevački Hotel Picok, Restoran i pivnica Stari grad te restoran Đurđevačka Iža te KTC-ova Lovačka kuća u Sokolovcu

Ne propustite

Kako bi u naše lokalne ugostiteljske objekte privukli što više posjetitelja te ih upoznali s bogatom podravskom i prigorskom enogastro ponudom našeg kraja, uz potporu i podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije provode se još jedni Dana okusa Podravine i Prigorja.

Od sutra pa u idućih deset dana, zaključno s ponedjeljkom 28. studenim, možete uživati u specijalnim jelovnicima koje su podravski i prigorski ugostitelji priredili i nudit će svojim posjetiteljima. Dani okusa od samih početaka su se vodili pod jednim nazivom, Dani nacionalnih okusa, a ove je godine uvedena promjena te se na području naše županije provode Dani okusa Podravine i Prigorja, a priključilo im se šest ugostiteljskih objekata.

U prigodnim podravskim i prigorskim jelovnicima po povoljnim cijenama moći ćete uživati u koprivničkim ugostiteljskim objektima Hotel Zlatan i Pivnica Kraluš, u Đurđevcu Hotel Picok, Restoran i pivnica Stari grad te Restoran Đurđevačka Iža, u priču se uključilo i izletište Sunčano selo te Lovačka kuća Sokolovac, pojasnila je uvodno Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Borislav Šimenc idejni je začetnik projekta Okusi hrvatske tradicije // Foto: Sonja Badalić

Borislav Šimenc, idejni začetnik projekta Okusi hrvatske tradicije pojasnio je kako se u 11 godina provođenja projekta u njega uključilo 11 županija i regionalnih turističkih zajednica koje projekt podupiru tehnički.

– S ciljem daljnjeg razvoja projekta odlučili smo da pod zajedničkom kapom Dani okusa hrvatske tradicije, razvijamo i veliki nacionalni festival gastronomije i domaće tradicijske hrane koji bi se trebao sastojati od 11, 12 pa i više regionalnih festivala koji bi u 15-tak dana trajanja obogatili ukupnu turističku ponudu ponudom tradicijske hrane, ali i proizvoda. Ovo je početak, naša je vizija da za tri godine dostignemo cilj da se na svakim Danima Podravine i Prigorja osim ponude tradicijskih jela u to vrijeme događaju barem pet, šest dodatnih manifestacija vezanih za gastronomiju – rekao je Šimenc.

Župan Darko Koren iskazao je zadovoljstvo što se projekt provodi na području naše županije te kazao kako nije bitno koliko će se menija prodati u ovih deset dana, nego što će se događati u danima nakon što promocija završi.

– Sviđa mi se iskorak da se geografski detaljnije prikaže ili nazove jer će to sigurno isto tako nekim konzumentima i korisnicima značiti. Cilj je u priču uključiti čim više ugostiteljskih objekata na prostoru cijele županije – poručio je župan te svim uključenima poželio da im se efekti sudjelovanja pokaže što brže i u što pozitivnijem smislu.

Predstavnici ugostiteljskih objekata potom su predstavili svoje jelovnike s kojima su se uključili u projekt.

Predstavnici Hotela Zlatan, Pivnice i restorana Stari grad i Lovačke kuće Sokolovac

Tako ćete u Lovačkoj kući u Sokolovcu među ostalim moći uživati u juhi od vrganja, punjenom jelenjem savitku, srnećem paprikašu i palačinkama s orasima. Restoran Pivnica Stari Grad Đurđevac, pripremio je također dva menija. Jedan s kašenom juhom, pohanim pilećim prsima punjenim maslacem od čvaraka, kukuruznoj zlevanki te starogradskom odresku, savijači od jabuka…

Hotel Zlatan, napomenula je Nikolina Lončar u ovih će deset dana koristio podravske namirnice u modernijoj verziji jela pa ćete moči konzumirati file od svinjetine u hrskavoj korici s parmezanom, mousse od bijele čokolade i koprive i još mnogo toga.

Hotel Picok nakon dvije teške godine korone napravio je zaokret i hotel danas ima novu viziju i cilj.

– Sve se bazira na podravskoj hrani i izuzetno mi je drago da je gospodin Šimenc spomenuo gastronomski festival jer ga naša županija jedina nema. O jelima ne bih posebno govorio jer su u našoj alla carte ponudi, samo su sada složena u kvalitetan meni – rekao je direktor Danijel Dugina.

Izletište Sunčano selo u Jagnjedovcu svake godine iz ovog projekta izvuče određene koristi, naglasio je Gordan Knežević.

– Dani okusa nas u desetak dana pripreme i natjeraju da proširimo naš cjelogodišnji  jelovnik i svake smo godine bogatiji za nekoliko novih jela, a to i je poanta, da cijele godine možemo ponuditi ono što je u akciji ovih deset dana – kazao je Knežević.

Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ KCKZZ // Foto: Sonja Badalić

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

IZ ČISTA MIRA

„Nadrmani“ Bregovac u trgovini vrijeđao prodavačice i kupce, okomio se i na policajce pa završio u pritvoru

Pravi show u trgovini u Koprivničkim Bregima priredio je u ponedjeljak „nadrmani“ 42-godišnjak. On je  bez ikakvog povoda prvo počeo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti