masovno cijepljenje

FOTO/VIDEO U Koprivnici danas cijepljeno 1800 ljudi mlađih od 65 godina, Ljubić: Ovim tempom brzo ćemo cijepiti sve zainteresirane

Trenutno se cijepi opća populacija.

12:10h
0
Foto: Mateo Alečković

Danas su priređena dva velika punkta za cijepljenje, u Križevcima i Koprivnici u kojoj će se cijepiti po 1800 građana.

Na punktu za cijepljenje u dvorani Srednje škole Koprivnica načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Ratimir Ljubić te epidemiologinja Tea Čuti iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obratili su se medijima.

– S obzirom na povećani dolazak cjepiva, cilj nam je na tjednoj bazi raditi intervale srijeda-subota. Subotom bi bila dva punkta u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a srijedom samo u Koprivnici. Najavljujem cijepljenje svih prosvjetnih djelatnika i djelatnika žurnih službi, a od sljedeće srijede ćemo krenuti s radnoaktivnom populacijom, tako da ćemo obuhvatiti sugrađane koji su se prijavili liječnicima obiteljske medicine i sugrađane u poduzećima da se što lakše i brže cijepe da mogu normalno raditi. Računamo da se ovim tempom vrlo brzo može procijepiti sve zainteresirane – kazao je i pozvao sve sugrađane koji se žele cijepiti da se jave svojim obiteljskim liječnicima.

– Isto tako, neka se prijave putem svojih poduzeća ili udruga, da što prije i što kvalitetnije sve naše sugrađane možemo procijepiti – poručio je Ljubić

Foto: Mateo Alečković

Epidemiologinja Tea Čuti je govorila o organizaciji cijepljenja.

– Danas će se na punktu u Koprivnici cijepiti 1800 ljudi. Odaziv je odličan. Prijava je išla preko liječnika obiteljske medicine i preko ZZJZ. Danas bi ukupno drugom dozom bilo cijepljeno 19.200 ljudi, a prvom 7.100 – kazala je.

Trenutno se cijepi opća populacija.

– Znači, oni koji su mlađi od 65 godina. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave liječniku obiteljske medicine. Što se tiče prijava preko firmi, ako je više od 10 zainteresiranih, neka to bude grupno prijavljeno – ističe.

Načelnik Ljubić je zahvalio Gradu Koprivnici i Križevcima, koprivničkim i križevačkim Stožerima, Vatrogasnoj zajednici i djelatnicima Crvenog križa te im čestitao njihov dan.

– Bez njihove logistike ne bi bilo uspjeha, hvala medicinskim djelatnicima – poručio je Ratimir Ljubić.

čitam...